«Seitsmesed uudised» muutuvad «TV 3 uudisteks»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuhid Sirje Eesmaa ja Sven Soiver on uue stuudiokujundusega rahul.
Saatejuhid Sirje Eesmaa ja Sven Soiver on uue stuudiokujundusega rahul. Foto: Peeter Langovits

Täna kell 20 jõuab televaatajate ette uue näo ja uue teoga uudistesaade. «Seitsmesed uudised», millel juba mitu aastat kella seitsmega midagi pistmist pole olnud, muutuvad lihtsalt «TV 3 uudisteks».



Praegu täidab TV 3 uudistetoimetuse juhi kohuseid Sven Soiver. «Seda tööd teen ma nii kaua, kuni lõpeb konkurss uudistetoimetuse peatoimetaja kohale,» selgitas Soiver, kes ka ise konkursist osa võtab.



«Otsus peaks tulema käesoleva nädala jooksul ja ootan tulemusi põnevusega, aga see pole minu jaoks määrav,» ütles mees entusiastlikult. «Kui ma olen uus peatoimetaja, siis teen uhkusega saadet edasi, ja kui ei ole, siis teen ikka uhkusega saadet edasi.»


Kuidas on saates toimuvad muudatused seotud Märt Treieri lahkumisega peatoimetaja kohalt?



«Osalt on need kaks sündmust kokkusattumus,» rääkis Soiver. «Teisalt on Treieri lahkumine põhjus, miks uudised just nimelt tänasel kuupäeval uuel kujul eetrisse lähevad.»


Pühapäeval oli Treieri viimane tööpäev. Juba muudatuste ettevalmistuse ajal jäi Soiverile toimetuses juhi roll.



«Märt oli küll pühapäevani ametlikult juht, aga siis oleks ta pidanud läbi viima uuendusi, mis jõuavad ekraanile pärast tema lahkumist,» tunnistas Soiver. «Kanalile on ikka parem, et kui nüüd midagi ei toimi, siis oleks riielda kellegagi, kes asub majas ja kellel on kehtiv tööleping.»



Saate uus nimi vabastab tegijad tülikast sidemest kellaajaga. «Väga raske on nimetada «Seitsmesteks uudisteks» saadet, mis pole kaks aastat kell seitse alustanud,» kurtis Soiver. «Kogu aeg on tahtmine lisada, et «Head vaatajad, teie kell ei ole vale, aga saate nimi on lihtsalt selline!»»



Millisel kellaajal «TV 3 uudised» sügisel eetrisse jõuavad, pole veel selge, kuid suve lõpuni jätkatakse harjumuspärasel ajal – kell 20.00.


Tänasest muutub ka saate ülesehitus, nimelt kaob ära eraldiseisev krimiuudiste osa. «Seni on struktuur olnud niisugune, et tulevad põhiuudised, siis reklaamipaus ja siis krimiuudised,» kirjeldas Soiver.



«See oli tegelikult väga takistav, sest kui on juhtunud midagi kriminaalset, mis on väga oluline, siis tekib loogiline probleem, et kui tähtsad asjad peaksid olema saate alguses, siis milleks veel krimiuudised saate lõpus. Sellest probleemist saime nüüd lahti.»



Soiveri kõrval alustab põhisaatejuhina üks uustulnuk. «Naissaatejuht on inimene, kes varem uudistesaadet juhtinud pole,» selgitas Soiver. «Valiku tegime üsna viimasel hetkel, aga kui see nimi välja käidi, siis vaatasime kõik üksteisele otsa, et «kuidas me selle peale varem ei tulnud?».»



«Siis tegime kohe kaameraproovi ja kõik klappis ning keemia oli hea,» lisab Soiver, kes uue kolleegi nime kiivalt saladuses hoiab. Vanadest tegijatest jätkavad veel Sirje Eesmaa ja Marek Lindmaa.



Senisest avarama stuudio on kujundanud Läti disainer ja ekraanigraafika pärineb Leedust. «Uus stuudiokujundus on kõrgem ja laiem, mis tähendab, et kaameratel on rohkem liikumisruumi ja plaanide valik suurem,» tutvustas Soiver uudiste välisilmet. «Samuti on ühe saatejuhi asemel nüüd laua taga kaks.»



Vana stuudiokujunduse elemente hakati maha võtma reede õhtul kohe pärast saate lõppu ja uue ehitamine algas laupäeva hommikul. Möödunud nädalavahetus Soiverile palju uneaega ei jätnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles