Kehv killustik venitas Kuivastu sadama ehitust

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas
Praamijärjekord Kuivastu sadamas Foto: Peeter Langovits

Kuivastu sadama laienduse valmimine hilineb, sest ehitaja Facio Ehituse AS kasutas kehva killustikku, mis tuli hiljem üles võtta.

Objekti tellija ASi Saarte Liinid projektijuht Jalmar Jõksi ütles, et firmaga sõlmitud lepingute kohaselt peavad tööd ühele poole jõudma oktoobrikuu keskel, kuid vahepeal seisid need ebakvaliteetse killustiku tõttu kaks nädalat, kirjutab Oma Saar.

Jõksi märkis, et tellija ja omanikujärelevalve meeskonna märkustest hoolimata ehitati valmis umbes poolt sadamaala hõlmav asfaltkatendi killustikalus. Ja alles pärast mitmeid laborikatsetusi tõdeti, et killustikmaterjal on ebasobiv tee-ehitusmaterjal ning nüüdseks on see ka üles kooritud.

Jõksi sõnul on Facio Ehituse AS-i mahajäämus esialgsest graafikust tänasel päeval üks kuu ning objekti tähtajaline valmissaamine on küsimärgi all.

Facio Ehituse objektijuht Harly Soppe oli telefonivestluses Oma Saarega kidakeelne, kuid kinnitas siiski, et objekti valmimistähtaeg ei tohi venida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles