Maailma esireket Safina sai üllatuskaotuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dinara Safina
Dinara Safina Foto: AP / Scanpix

Naiste tennise maailma esireket Dinara Safina kaotas üllatuslikult kahe miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Toronto turniiri teises ringis prantslannale Aravane Rezaile, see aga tähendab, et ameeriklannal Serena Williamsil on võimalik Safina kandadele astuda ja parema esinemise korral USA lahtiste meistrivõistluste järel edetabeli liidriks tõusta.

17 topeltviga teinud Safinal tuli tunnistada edetabeli 39. numbri Rezai 3:6, 6:2, 6:4 paremust, vahendab Eurosport.

«Häving,» sõnas Safina pisaraid tagasi hoides. «Asi pole mu servis, vaid mõistuses. Tean täpselt, mida ma tegema pean, aga ma ei kasuta oma mõistust. Ma ei suutnud pead selgena hoida ja kaotasin enesevalitsuse.»

Maailma teine number, sel aastal Wimbledoni ja Austraalia lahtised võitnud Serena Williams sai kergelt 6:3, 6:2 jagu läbi kvalifikatsiooni põhiturniirile pääsenud Kasahstani tennisistist Jaroslava Švedovast.

Isegi kui Williams võidab Toronto turniiri, jääb ta veel edetabelis teisele kohale, ent võit võimaldaks tal vahet Safinaga kõvasti vähendada ja aasta viimasele suure slämmi turniirile USA lahtistele kõvasti vürtsi juurde anda.

Safina, kes pole kordagi suure slämmi turniiri võitnud, on pidanud end korduvalt õigustama. Ka Williams on avaldanud, et tema arvates pole Safina õige maailma esinumber. «Mul on edetabelist juba ükskõik, see ei huvita mind enam,» sõnas Williams nüüd. «Mina lähen lihtsalt väljakule, et endast parim anda, vahet pole, kas olen number üks või 100. kohal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles