Kahvatule roosat, päevitunule kuldset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meikar Reet Härmat jagab soovitusi kevadsuviseks moemeigiks: põhitegijad on kullakarva toonid ja veesinine palett.

Kuigi moeilma kõige kuumem meigiteema on juba mõnda aega nude-look ehk võimalikult naturaalne meik, kus värvid loomulikud ja rõhk pigem veatuks jumestatud nahal, siis kevadsuvi toob meigimaailma ka rikkalikult fantaasiat.

Puhkuste ja pidude aeg lubab vabaks lasta kogu loovuse, mida argine töörutiin muidu vaos hoiab. Sel kevadsuvel on maailma mõjukamad meigikunstnikud inspiratsiooni ammutanud päikese kuldsest särast ja sinirohelisest paradiisisaarte mereveest.

Trendikas kullahelk

Kullavärv on ilmselt kogu meigipaleti tähtsaim toon, mis elustab huulepuna, silmameiki ja lisab palgele kerge sädeluse. Kui vaadata, mis toimub rõivamoes, siis kullakarva meik on kõigile säravatele ehetele, kottidele ja sandaalidele suurepäraseks täienduseks.

Kullahelki pakuvad paljud eksklusiivsarjad: loomulikku kullasära on Elizabeth Ardeni, samuti Guerlaini Terracotta ja Diori Bronze Make Up suvepalettides.

Kuidas kasutada? Kullaga saab lisada sära igasugusele silmameigile, samuti võib sellega rõhutada põsesarnu ja kulmuluud. Kullatoon sobib nii heleda- kui tumedasilmsetele, see toob esile nii külmad sinised kui ka soojad pruunid silmad.

Eriti hästi istub kullakarva meik just-puhkuselt-tulnud kuldpruuni jumega.

Peibutav sinine

Sinine on selle kevadsuve lemmik silmameigis – pilkupüüdev ja valguses muutuv toon. See on ka positiivne ja elujaatav värv, mida ei tasu efektsuse pärast peljata. Kauneid ja värskeid siniseid toone leiab näiteks Yves Saint Laurent`i ja Shiseido kevadsuvistest meigikollektsioonidest.

Kuidas kasutada? Sinine on tundlik värv, mis eeldab kandjalt natuke julgust, samas saab tulemus silmalau liikuvale osale kandes efektne.

Kui kasutate sinist, võikski see jääda põhivärviks – ehkki moelavadel miksitakse seda paljude teiste toonidega, ei pruugi omal käel katsetades tulemus olla hea. Sinisega harmoneerub kerge rohekas, lillakas ja ka soe kullavarjund. Pruunisilmsetel mõjub sinine lauvärv vähem intensiivselt, kuid vastandvärviks on see väga hea.

Sinistele ja hallidele silmadele annab õigesti valitud sinakasroheline toon uue sära.

Õhetav roosa

Roosa on põline moelavade ja punase vaiba meigilemmik, sest see värv muudab kandja värskeks. Roosa oli suursoosik ka selle aasta Oscari peoõhtul: õigesti valitud roosas särasid Uma Thurman, Madonna ja Naomi Watts. Roosavärviline on ka Max Factori kevadsuvine meigikollektsioon, kus valikut ihuroosadest fuksiani.

Roosal on seegi eelis, et värvi eri varjundid on sõltumata hooajasuundadest alati moes.

Kuidas kasutada? Igaühele on olemas see õige ja vale roosa: uurige peegli ees tähelepanelikult, kas jume paneb särama külmem või soojem toon. Oranžide varjunditega tuleb olla ettevaatlik, kergelt kullaläikeline ja hele virsikuroosa sobib seevastu paljudele.

Roosa sobib nii silmade, huulte kui ka põskede ilmestamiseks, jättes värske ja romantilise mulje. Roosat on kerge ka teiste toonidega sobitada, see elavdab neutraalseid beežikaid meike, samuti pastelseid, siniseid ja pruune toone.

Pilkupüüdev punasuu

Punane on supernaiselik huuletoon, mis täna moemaailmas hinnatud. Punase triumf on kõrgmoes kestnud juba mõnda aega ja tuleval talvel ei paista buum vaibuvat. Pariisi kevadistel moe-show’del tõusid punased huuled selge trendina esile.

Kuidas kasutada? Punaste huulte väljakandmine nõuab oskust, sest pilkupüüdev tulemus peab olema alati veatu. Abiks on huulepulga aluskreem või huulelakk. Püsivust parandab ka korralik huulte kontuurjoon.

Enesele sobivat punast huulepulka valides võiks arvestada naha värviga – heledama jumega sobivad külmemad, erksamad punased, tumedamaga soojemad, veinipunased toonid.

Kõige moekam on daamilik poolmatt toon, ehk vaid kerge läige suu keskosas lisaks. Säravpunast huulepulka ja sädelevat läiget kokku pannes on tulemus liialt kangevõitu. Punahuulte juurde mõjuvad hästi tagasihoidlikult jumestatud silmad.

Unusta teravad kontrastid

Erksa päikese käes mõjuvad kirkad toonid ja sädelus hästi, sügavmusta värvi ja teravate kontrastidega võiks pigem tagasihoidlik olla, need võivad jätta ebaloomuliku ja ülepakutud mulje.

Kogu kullakarva ja veesinine värvigamma on aga eriti kaunis juba veidi päikest saanud, jumekamal näol. Kelle palged alles kevadiselt kahvatud, võiks panuse teha ro-mantilistele roosadele toonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles