Võit pani Barcelona ööpimeduses keema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

FC Barcelona filigraanne võit pani klubi kodulinna fännide rõõmuhoogude tulvast vilistama ja pauku tegema.

Jalgpalliklubi toetajad ronisid suurest rõõmust Barcelona kesklinna Catalunya väljakul purskkaevu suplema, ülemeelikusest foore maha kiskuma ja pürotehnikaga paugutama, rääkimata rõõmuhüüetest, laulmisest ja signaalidest. Trall rauges päevavalguse saabumisel.

Valmis juba hommikul

Juba mängupäeva hommikul kihas kesklinn «Barca» arvukatest toetajatest, kes päikesepaistel end terrassidele mängu ootama olid sättinud. Barcelona tuhanded kohvikud, baarid ja pubid täitusid õhtul sadade tuhandete vutifännidega, kelle ainus soov oli oma klubi võit Arsenali üle.

Ajal, mil Pariisis sadas vihma, valitses Barcelonas kuum õhkkond igas mõttes, sest õhutemperatuur oli veel hilisõhtul üle 20 soojakraadi.

Eto’o löödud viigivärav pani kogu linna rõkkama, Belletti võidutabamuse järel kogunes ligi 150 000 triumfist joovastanud inimest linna keskväljakule. Juba vähem kui tund pärast võitu jagati värsket ajalehte, millel ilutses suurelt esilehel: «Oleme tšempionid!»

Roniti katustele

Uljaspead vallutasid bussipeatuste katused, ronisid tänavavalgustite otsa ning lehvitasid seal klubi lippude, särkide ja sallidega. Eufooriast haaratud fännid laulsid, tantsisid ja karjusid ülistussõnu päevakangelaste aadressil.

«Tänane mäng ei olnud pelgalt Ronaldinho, Eto’o ja Belletti mäng, vaid see oli Barca meeskonna mäng,» ütles FC Barcelona andunud fänn Marta (24) Postimehele. «Vahel tundus küll, et Ronaldinho ajas platsil tuult taga, kuid mu unistus täitus,» sõnas Xavier (41).

Politseinikele toimuv suuremat peavalu ei valmistanud, nad seisid rahulikult oodates tänavanurkadel. Vandaalitsemise ja pisikorrarikkumiste eest peeti kinni 30 isikut, sadakond pidutsejat vajas arstiabi.

Võitu tähistati kogu Hispaanias, kus rõõm ja melu võidu üle ei olnud väiksem kui Barcelonas. Hispaania kuningas Juan Carlos II ja peaminister Jose Luis Rodriguez Zapatero elasid mängule kaasa Pariisi staadionil ning tõttasid pärast mängu jalgpallureid omamehelikult õnnitlema. Eile õhtul võeti sangarid vastu Camp Nou staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles