Vene Erakond Eestis kaitseb pronkssõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronkssõdur.
Pronkssõdur. Foto: Marina Puškar

Vene Erakond Eestis (VEE) kutsus riigi poliitilisi ja ühiskondlikke jõude Tõnismäe monumendi küsimuses kodanikumehisust ilmutama.

«Seoses lähenevate riigikogu valimistega on järjekordselt vallandunud provokatsiooniline tegevus ja mitme poliitiku üleskutsed Tõnismäe monument lammutada,» ütles VEE esimees Stanislav Tšerepanov.

VEE tänases avalduses öeldakse, et niinimetatud monumendisõda destabiliseerib demokraatlikke protsesse ja soodustab rahvustevahelise vaenu õhutamist.

«Vene Erakond Eestis peab lubamatuks mängimist inimeste tunnetega poliitilise kasu saamise eesmärgil. Me peame tulevikku vaatama ja mõtlema meie kodumaa arengust ühtse Euroopa koosseisus, mitte lõhestama ühiskonda minevikuga,» seisab partei avalduses.

«Teises maailmasõjas Hitleri-vastases koalitsioonis sõdinud nõukogude sõjameestele pandud mälestusmärgid seisavad ja on au sees kõikjal Euroopas. Tõnismäel asuv mälestusmärk on sisuliselt ainus Eestis säilinud Hitleri-Saksamaa alistamise sümbol. See on ainus koht, kuhu me kõik võime tuua lilli meie isadele ja vanaisadele, kes hukkusid, päästes maailma fašismist,» öeldakse VEE avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles