Ilves: demokraatliku riigi parlament vastutab võrdselt valitsusega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Margus Ansu.

Demokraatliku riigi parlament kannab võrdselt valitsusega vastutust riigi käekäigu eest, kinnitas president Toomas Hendrik Ilves täna Kadriorus aset leidnud kohtumisel Euroopa Liidu liikmesmaade parlamentide naisspiikritega.


Kohtumisel, kus osalesid Barbara Prammer Austriast, Tsetska Tsacheva Bulgaariast, Ene Ergma Eestist, Gerdi Verbeet Hollandist ja Katalin Szili Ungarist, arutati parlamendi rolli demokraatlikus ühiskonnas, teatas presidendi kantselei.

«Parlamentaarse demokraatliku riigi seadusandlik kogu kannab oma riigi käekäigu eest sama suurt või isegi suuremat vastutust kui valitsus, kes on ju täidesaatev võim,» rõhutas president Ilves. «Olen korduvalt öelnud, et parlamendisaadikud peavad sellises riigis võtma endale võimu ja vastutuse, mis neile kuulub, mitte aga loovutama seda näiteks ministritele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles