Keskerakond kaebab Kanal 2 Avaliku Sõna Nõukogusse

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et erakond annab Kanal 2 Avaliku Sõna Nõukogusse, sest telekanali 20. augusti Suvereporterisaade laimas ja halvustas erakonna esimeest Edgar Savisaart.

Toobal ütles, et Suvereporteri taasiseseisvumist käsitlenud saatelõik oli sihilikult pahatahtlik. «Saatelõigu autor Sven Raudsepp andis Edgar Savisaare tegevusele hinnanguid, mis mitte kuidagi ei vasta tegelikkusele ega heale ajakirjandustavale,» märkis ta. «Samuti tõlgendas Raudsepp president Toomas Hendrik Ilvese kõnet vastavalt oma poliitilistele vaadetele või esitatud tellimusele, mis jäi kaugeks ajakirjanduslikust neutraalsusest.»

Tegelikult rõhutas Savisaar oma kõnes Eesti rahva iseolemise tahet, Vabaduseväljaku tähtsust ajaloos ning Võidusamba olulisust, teatas Keskerakond.

Kanal 2 lubas partei väitel, et loeb 20. augustil eetrisse läinud laimava uudistesaate tasakaalustamiseks 21. augusti Suvereporteris ette Savisaare kõne tsitaadid. Kuna eilses Suvereporteri saates aga lubadusest kinni ei peetud ning ajakirjandusliku eetika rikkumist ei parandatud, otsustas erakond anda Kanal 2-e Avaliku Sõna Nõukogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles