Balti ühtsuse teatejooks tõi tuhanded kaasa elama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti keti teatejooks Järvamaal Türi vallas.
Balti keti teatejooks Järvamaal Türi vallas. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Möödunud nädalavahetusel toimunud Balti keti teatejooksul osales kokku üle 62 000 inimese ja tõi nii jooksjate kui pealtvaatajate südamesse tugeva ühtsustunde.

Eestis oli jooksule registreerinud üle 1100 vabatahtliku, koos raja ääres kaasaelajate ning mitteregistreerunutega oli osalejaid üle 7000.

Teatejooksus juhtjooksjana osalenud Eesti Orienteerumisliidu juhatuse liige Elo Saue sõnul oli Eestis üllatav inimeste hulk, kes alates südaööst kuni kella viieni hommikul Eesti-Läti piirile juhtjooksjatega kaasa liikusid. Saue jooksis Eestis laupäeva öösel vastu pühapäeva Viljandist Lillile ning edasi läbi Läti Riiga.

«Vaid kaks kilomeetrit sellel distantsil olid tühjad. Ülejäänud marsruudil osales pidevalt vähemalt paar inimest, pigem aga ikka 10-liikmeline punt ja seda öösel! Väikesed lapsed, noored, keskealised - kõik jooksid tuntava emotsiooniga,» rõõmustas Saue.

Eesti Orienteerumisliidu juhatuse esimehe Sixten Silla sõnul püsis jooks kenasti ajagraafikus. «Osalesin ise teatejooksu viimasel etapil Läti piirini, kuhu jõudis öösel ligi 100-inimeseline eestlaste ja lätlaste grupp. Kõikide jooksjate meeleolu oli ülev! Täname kõiki, kes jooksust osa võtsid või raja äärde riigilippudega kaasa elama olid tulnud,» lisas Sild.

Jooksu korraldamisel oli igati tunda lätlaste vaimustust teatejooksu initsiaatoritena, mis väljendus ka läbi kordades suurema osavõtu kui Eestis ja Leedus. Lätis oli kohal üle 50 000 inimese, neist jooksjaid 17 000. Leedus registreerus eelnevalt üle 900 vabatahtliku, tegelikkuses oli osalejate koguarv koos kaasaelajatega üle 5000.

Suurejooneliselt Riias korraldatud lõputseremoonia tõi kõikidele pealtvaatajatele südamesse samasuguse ühtsustunde, nagu Balti kett 20 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles