Gruusia eitab Guantanamo vangide vastuvõtmise otsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahitorn Guantanamos.
Vahitorn Guantanamos. Foto: NYT/SCANPIX

Gruusia asevälisminister Aleksandr Nalbandov ei kinnitanud Thbilisi valmisolekut vastu võtta isikuid, keda ameeriklased hoidsid kinni Guantanamo väebaasis.

Nalbandov ütles täna peetud teabetunnis, et ta ei saa sel teemal välisajakirjanduses ilmunud väiteid kommenteerida, sest ei valda sellekohaseid andmeid.

USA ajaleht Washington Post teatas Barack Obama administratsiooni esindajale viidates, et Washington pidas Thbilisiga läbirääkimisi Guantanamo asukate vastuvõtmise üle ja need lõppesid tulemuslikult.

«Gruusia on juba väljendanud valmisolekut aidata. Gruusia kõrged ametiisikud koguni naljatasid, et Thbilisi on valmis vastu võtma kõik Guantanamo vangid juhul, kui Ühendriigid rajavad Gruusiasse väebaasi,» on öeldud lehekirjutises.

Praeguseks on kuus Euroopa Liidu liikmesriiki - Suurbritannia, Prantsusmaa, Iirimaa, Itaalia, Portugal ja Hispaania - andnud nõusoleku Guantanamo kinnipeetavate vastuvõtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles