Brooke Shieldsi esivanem võis olla Muhamed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brooke Shields
Brooke Shields Foto: AP

Dublini ülikooli genealoogide kinnitusel ulatuvad Hollywoodi näitlejanna Brooke Shieldsi juured tagasi islami rajaja Muhamedi juurde, kirjutab LiveScience.

Ajaloolased uurisid oma väite kinnituseks mitmeid araabiamaadest ja Euroopast pärinevaid genealoogilisi dokumente ja kuulsate perekondade sugupuusid.

Nende põhjal tegid teadalsed järeldusele, et Muhamedi tütrel oli poeg al-Hasan, kes suri 670.aasta paiku ning kelle poja poja poeg Ismail jõudis Euroopasse ning kinnitas kanda Hispaanias, Sevillas, saades sealse islami kogukonna imaamiks.

Ismaili järglased saavutasid Sevillas mõjuvõimsa positsiooni ning muutsid Hispaania selle piirkonna selleaegses kultuurikeskuseks, kui ülejäänud Euroopas oli pime keskaeg.

Ajaloodokumentide andmetel oli viimasel Sevilla emiiril tütar Zaida, kes vahetas usku ja sai kristlaseks. Kastiilia ja Leoni kuninga Alfonso VI abielludes võttis naine endale hispaaniapärase nime Isabella.

Kuninganna Isabella liin kestis edasi tema poja poja tütre kaudu, kes omakorda abiellus 1350 – 1369 valitsenud Hispaania kuninga Pedro Julmaga. Nende lapse lapse lapseks oli aga kuninganna Isabella, kes rahastas Christopher Columbuse avastusretki uude maailma.

Iiri teadlased uurisid ka Hispaania kuningakoja ajaloodokumente mille kohaselt Isabella tütar Mariana abiellus Habsburgide suguvõsasse, pannes aluse nii Medicide, Bourbonide kui ka veel mitmele teisele Euroopa kuulsatele suguvõsadele, jätkates sellega Muhamedi sugupuud üle kogu Euroopa.

43 põlvkonna kaugusel Muhamedist jõudsid teadlased Itaalia printsessi Marina Torloniani, kes kuulub Civitella-Cesi vürstide suguvõsasse ning kelle vanim lapselaps on Hollywoodi näitlejanna Brooke Shields.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles