Sügismood viskab väärikalt villast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betty Barclay sügis 2009
Betty Barclay sügis 2009 Foto: Tallinna Kaubamaja

Lähenev moesügis teeb sügava kummarduse klassika austajatele, moes on ajatud mustrid, väärikus ja elegants. Väikese vimkana võib aga karusnahast salli kõrval kätte tõmmata ka pirukatädi arsenali kuuluvad sõrmedeta kindad.


Sügise moelemmikuteks on eelkõige põnevad ülerõivad - uudse siluetiga lühikesed mantlid, ulmehõngulised puhvjoped ja head klassikalised mantlid. Sinna juurde kuuluvad ülipika säärega saapad, bravuurikad kaabud ja suured sallid, mis annavad õueminekuks viimase lihvi.

«Moevärvid on sel sügisel rahulikud, kuid seda efektsemad ja edevamad on kangad,» räägib Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes.

Herodese sõnul on üllatavalt palju luksust - samet, satiin, brokaat ja karusnahk. Moeloojate südamed on vallutanud kvaliteetsed villamaterjalid.

Mustritest troonib jälle kord väärikas ja ajatu ruut, mida täiendab armas naiselik täpp. Dramaatikud leiavad lohutust reljeefsetes mustrites ja barokihõngulistes ornamentides.

Moepildis annavad tooni põnevad siluetid, hoopis uue näo on saanud ka ajatu klassika. Siluett on täpne ja geomeetriline või pehme ja kihiline. Inspiratsiooni on saadud moeminevikust ja tulevikust.

«Uus ja intrigeeriv on rõhutatud õlg - 80ndatest inspireeritud või 40ndate hõnguline. Tugev õlg annab naisele äärmiselt sihikindla hoiaku,» usub Herodes.

Jahedaks muutuvale ilmale kohaselt soosib sügismood aksessuaaridena praktilisi kootud detaile - pehmeid salle, kaeluseid, sääriseid ja randmesoojendajaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles