Tallinna raekoda pälvis ELilt kõrge tunnustuse

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto tseremoonial osalenutest Real de El Pardo Palees Madridis. Keskel kollases kostüümis Hispaania kuninganna Sofia.
Foto tseremoonial osalenutest Real de El Pardo Palees Madridis. Keskel kollases kostüümis Hispaania kuninganna Sofia. Foto: Casa Real / Madrid

Tallinna raekoda pälvis Euroopa Liidu kultuuripärandi auhinna, saades arhitektuurimälestiste kategoorias teise preemia Põhja-Euroopa ainsa säilinud gooti stiilis raekoja taaselustamise eest.

Ühtlasi tunnustati Tallinna raekoda selle hoone kui euroopaliku linnavõimu traditsiooni silmapaistva sümboli kõikide ajalooliste kihistuste väljatoomise eest, teatas Tallinna pressiteenistus.

Kuninglikus Real de El Pardo palees toimunud tseremoonial autasustati kokku 34 laureaati 22 riigist.

Tallinna raekoja direktorile Elvira Liiver Holmströmile andis Euroopa Liidu kultuuripärandi auhinna üle Hispaania kuninganna Sofia.

Euroopa kultuuripärandi auhind loodi 2002. aastal Euroopa kultuuripärandi kaitse organisatsiooni Europa Nostra ja Euroopa Komisjoni koostöös.

Auhinda antakse välja arhitektuurimälestiste, kultuurmaastike, kunstikogude ja arheoloogiliste mälestiste säilitamise eest, samuti tunnustatakse kultuuriväärtuste säilitamist käsitlevaid uurimusi ning üksikisikute või organisatsioonide muinsuskaitsealast tegevust.

Konkursile laekus kokku 214 tööd, neist enamus arhitektuurimälestiste kategoorias.

Lisaks pälvis Tallinna raekoda Europa Nostra medali, mis antakse üle 15. septembril Tallinnas.

Auhind on tunnustuseks pikaajalise töö eest raekoja restaureerimisarhitektile, mullu lahkunud Teddy Böcklerile, Tallinna Kultuuriväärtuste Ametile ning Tallinna linnakantseleile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles