Vangi põgenemine maksis Viljandi vangla direktorile ameti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vangla ametist lahkuv direktor Rein Teder
Viljandi vangla ametist lahkuv direktor Rein Teder Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vangla pikaajalisele direktorile Rein Tederile sai saatuslikuks juuni lõpul põgenenud tapmise eest karistust kandnud Gek Tovstonogi põgenemine.

Justiitsministeeriumi avalike suhete juht Mart Siilivask ütles Sakalale, et kohavahetuse põhjustasid töökorralduslikud küsimused

«Muu hulgas olid põhjuseks kinnipeetavate põgenemisriski hindamise vead,» täpsustas ta. «Justiitsministeeriumi hinnangul oleks vangla pidanud tapmise eest süüdi mõistetud Gek Tovstonogi puhul seda riski nägema.»

19-aastane Tovstonog põgenes juuni lõpul, kui ta oli valvuri järelevalve all väljaspool vanglat tööl. Noormees tabati juba samal õhtul.

«Ma ei ole nõus väitega, et olen seadust rikkunud,» ütles Teder. «Ehkki alati saab sellistel juhtudel öelda, et direktor eksis, sest ei näinud kõiki riske ette.»

Samuti ütles ministeeriumi avalike suhete juht, et Rein Tedre viimine Pärnusse pole tingitud ainult põgenemisest. «See oli ikkagi kahepoolne kokkulepe.»

Siinset vanglat tuleb juhtima 14 aastat Pärnu vangla direktorina töötanud Arvo Reedik. Pärnu vanglat asub omakorda juhtima praegu seal asetäitja ametit pidav Rain Annusvere.

Rein Teder on Viljandi vanglas töötanud 1993. aasta aprillist. Sama aasta novembris sai ta direktoriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles