Kooliaasta algus toob Tallinna tänavatele taas «sebravalvurid»

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada. Foto on illustreeriv.
Ülekäigurada. Foto on illustreeriv. Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Kooliaasta alguseks on Tallinna linnavalitsusel kavas üle joonida kõik koolide ja teiste lasteasutuste juures olevad vöötrajad, samuti alustavad septembri alguses ülekäiguradade turvamist vabatahtlikud ja munitsipaalpolitseinikud.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli kinnitusel on linn andnud ASile Signaal ülesande enne kooliaasta algust värvida üle kõik koolide ja teiste lasteasutuste läheduses olevad vöötrajad.

«Mitte ainult koolimajade juures, peame silmas ka lasteaedu, polikliinikuid, huvikeskusi ja teisi laste ning noortega seotud asutusi, kuigi esmajärjekorras võtavad joonijad ette siiski koolide läheduses asuvad vöötrajad,» selgitas Mutli.

«Need kulunud sebrade uuendamistööd, mis on seotud just kooliaasta algusega, said linnapoolse stardipaugu selle nädala alguses.»

«Mis puutub aga turvalisse kooliteesse, siis linn koostöös politseiprefektuuri ja Eesti Vanavanemate Ühinguga jätkab ka sellel sügisel oma iga-aastast traditsiooni ning septembri alguses võib Tallinna ülekäigukohtadel silmata «sebravalves» olevaid vabatahtlikke, kuid mitte ainult,» lisas Mutli.

«Linnapolitsei on lubanud samuti oma jõude koolitee turvamisse panustada, mistõttu ka rohelistes mundrites munitsipaalpolitseinikke võib sügiskuu alguses sebradel päris palju kohata.»

Kõik liikluspolitsei instruktaaži läbinud «sebravalves» vabatahtlikuna olijad saavad helkurvesti ja saua ning nende ülesandeks on kella 7.30–8.10 koolide naabruses asuvate vöötradade juures vahti pidada, et lapsed ei astuks punase tule ajal teele ja autojuhid annaks jalakäijatele kenasti teed.

Eesti Vanavanemate Ühing korraldab projekti «Lase laps turvaliselt üle tee» koostöös linnavalitsuse ja politseiprefektuuriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles