Repliik: Hädas alajaamadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maaostuga kaasa saadud elektrialajaam on igavene nuhtlus. Esiteks ei saa kasutada seda maad, kus alajaam peal. Teiseks: ka alajaama ümbrusele kehtivad erinevad piirangud. Seaduse järgi ei tohi alajaamast kuni kahe meetri kaugusel ilma Eesti Energia loata põõsastki maha võtta.

Kolmas häda, mis juhtus Viljandimaal, on muidugi veel hullem. Äikese poolt põlema süüdatud alajaama seade pritsis sädemeid ja pani põlema ka kõrge rohu alajaama ümber. Maaomanik lootis asjatult, et Eesti Energia peab kinni seadusest ja hooldab kahemeetrist kaitsevööndit ise.

Keegi ei taha ilmselt mõeldagi sellele, mis oleks saanud, kui naaber poleks tulekahju õigel ajal märganud. Tuli oli hoonetest vaid kümne meetri kaugusel.

Muidugi võib spekuleerida teemal, kas kuiv ja madal muru kannab tuld sama kiiresti edasi kui kõrge hein. Eesti Energia arvab, et tuli oleks levinud igal juhul.

Maaomanik aga arvab, et lugu võiks olla teistele hoiatuseks: et õnnetusi vältida, on parem alajaamade ümbrus ise korras hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles