Tänavu kuulutatakse koolirahu välja Rakveres

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas Pärnus koolirahu välja kuulutamas.
Tõnis Lukas Pärnus koolirahu välja kuulutamas. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

1. septembril kell 14 kuulutatakse Rakvere Rahvaaias välja kümnes üle-eestiline koolirahu.


Rakvere linnavalitsuse haridusspetsialisti Merike Kuuse teatel kannab algav õppeaasta sõnumit, et koos on hea ja koos saame koolielu meeldivaks muuta.

«See on iga-aastaseks meeldetuletuseks, et turvaline ja sõbralik koolikeskkond tekib õpilaste, õpetajate, koolijuhtide ja lapsevanemate ning erinevate koolieluga seotud huvigruppide omavahelises koostöös,» sõnas Kuuse.

Koolirahu programmis osaleb aktiivselt 61 üldhariduskooli ning traditsioonilisteks üritusteks on plakatikonkurss ja koolirahu väljakuulutamise tseremoonia.

Selle aasta koolirahu plakatikonkursi «Koos on hea» võitjaks tuli Tääksi Põhikooli 5. klass. Plakati tegid Laura Rink, Sander Saar, Maarja Hiiemäe, Triin Kingisepp ja Tiit Kahila. Nende loovtööst tehti koolirahu väljakuulutamise reklaamplakat.

Enne tseremooniat on Rakvere Kolledžis algusega kell 11.45 konverents, kus õpilased , õpetajad, koolijuhid ja haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas räägivad turvalisest koolist, koolirahu vajalikkusest, eesmärkidest ja soovidest, teavitas Kuuse.

Pärast konverentsi toimub rongkäik hariduskivi juurde ning sealt minnakse Rakvere Rahvaaeda, kus esinevad sõnavõtuga Rakvere linnapea Andres Jaadla, Lastekaitse Liidu juhataja Alar Tamm ja minister Tõnis Lukas.

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Sille Lukk ja minister Tõnis Lukas loevad ette ja allkirjastavad koolirahulepingu, kus tunnustatakse märkamist, üksteise kuulamist ja tunnustamist, sallivust, kokkuhoidmist, vägivallast ja meelemürkidest hoidumist ja armastust õppimise ja õpetamise vastu.

1999. aastal algatas Eesti noorsootöö keskus Soome õpilaste ja Mannerheimi lastekaitse liidu eeskujul koolirahu programmi ning alates 2008. aastast on programmi koordineerijaks lastekaitse liit.

Koolirahu väljakuulutamise tseremoonia on igal aastal 1. septembril ühes Eesti linnas. Järgmise õppeaasta koolirahu kuulutatakse välja Elvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles