Soome motoässa köök tahuti Ridalepas

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome motokuulsuse Mika Kallio uhiuue köögi kivist töötasapinnad valmisid Pärnumaal.
Soome motokuulsuse Mika Kallio uhiuue köögi kivist töötasapinnad valmisid Pärnumaal. Foto: Erakogu

Soomes Tampere lähedal Valkeakoskis toimunud elamumessi reklaamnägu oli motoäss Mika Kallio, kes messialale maja ehitas. See maja kujunes sedavõrd suureks tõmbenumbriks, et ukse taga ootas kümneid meetreid pikk uudistajate saba.


Pärnumaalasi ei jäta aga ilmselt ükskõikseks fakt, et motoässa avara köögi-söögitoa töötasapinnad valmisid Jõõpre ligidal Ridalepas osaühingu Edelstein töömeeste käe all.



Kivitasapindade tootmisele spetsialiseerunud Edelsteini üks omanikest Merle Laidro uudistas maja eelviimasel messipäeval. Seisnud ära pika järjekorra, pääses ta oma firma töö resultaati vaatama. “Nii palju inimesi oli kööki vaatamas käinud, et meie kivist tasapinna üks nurkadest oli lausa silmanähtavalt katsumisjälgedega.”



Laidro sõnutsi on Edelstein palju Soome firmadega koostööd teinud. “Käsitööd tehakse vähestes kohtades ja on tõeliselt vedanud, et meie firma poisid oskavad nii keerulise asja valmis teha,” rõõmustas ta.



Kallio köögi töötasapind valmis Portugalist pärit kivist, mil nimeks azul cascais.



“Kallio käis isiklikult kontrollimas, kas majas vastab kõik tema maitsele,” lisas Laidro. “Maja on küll suur ja võimas, aga väga hubaselt sisustatud.”



Messiteatmikes on kirjas, et Kallio villa mõõtu maja läks maksma pea miljon eurot.



Tavapäraste ruumide kõrval on majas suurt seltskonda mahutav baar, avar saunakompleks, loomulikult ruum võidukarikate ja vanade mootorrataste tarbeks ning mitu masinat mahutav garaaž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles