Nädalalõpp tuleb üsna vihmane

, EMHI sünoptik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmasadu Pärnus
Vihmasadu Pärnus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui ööl vastu laupäeva on ilm veel kuiv, siis päeval levib vihm saartelt mandrile, ööl vastu pühapäeva sajab kõikjal, kohati on sadu tugev ning hoovihma sajab mitmel pool pühapäevalgi.

Atlandil käib elu juba uues rütmis-aktiivseid tsükloneid tuleb ridamisi, kuid Euroopas neist veel tegijaid pole. Mandril kestab suvine vaikelu võimsa kõrgrõhkkonna tiiva all.

Lähenevaid muutusi tunnetavad eeskätt Lääne- ja Põhja-Euroopa sagenevate sajuhoogude ja tugevama tuule näol. Läänemeremaad saadavad lõikuskuu igavikku suure madalrõhuala lõunaservas mõõdukate soojakraadide ning sagedaste vihmahoogudega.

Laupäeval on pilves selgimistega ilm. Sadu levib saartelt mandrile, kohati võib äikest olla. Puhub lõuna-ja kagutuul, mis pöördub saartest alates edelasse ja läände 3 kuni 9 m/s. Sooja on Lääne-Eestis 18 kuni 21, Ida-Eestis 20 kuni 24 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles