Järvakandi tegi neljale Pärnumaa vallale ühinemisettepaneku

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raplamaal asuv Järvakandi vald tegi neljale Pärnumaa vallale ühinemisettepaneku.

Järvakandi vallavolikogus eile heakskiidu saanud ühinemisettepank tehti Pärnu maakonna Vändra, Tootsi ja Kaisma vallale ning Vändra alevile. Järvakandi vallajuhid peavad loomulikuks, et Kehtna loovutab ajalooliselt Järvakandile kuulunud Ahekõnnu, Nõlva ja Selja küla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Volikogus külalisena sõna võtnud omavalitsusliidu tegevjuht Silvi Ojamuru leidis, et Järvakandi rahvas peab saama kaaluda erinevaid alternatiive, välistada ei tohi ka jäämist Raplamaa koosseisu.

Kehtna vallavanem ei välista, et vallavolikogu arutab kolme küla loovutamist, kuid siis peab saama kaasa rääkida kogu vallarahvas.

Kuigi Järvakandi juhid väidavad, et kohalike enamus pooldab ühinemist Pärnumaaga, näitas tänahommikune küsitlus midagi muud.

Järvakandi osaleb koos oma Pärnumaa liitlastega kohaliku arengu sihtasutuse uuringus, mille teises etapis, arvatavalt aastal 2011 tuleb võimaliku ühinemise teemaline rahvaküsitlus ning ühinemine võib Järvakandi juhtide hinnangul teoks saada alles nelja aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles