Rahvaliit pöördub Rait Maruste asjus Euroopa inimõiguste kohtu poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan
Villu Reiljan Foto: Postimees.ee

Euroopa inimõiguste kohtu kohtunik Rait Maruste seadis tänases «Postimehes» kahtluse alla president Arnold Rüütli süümevande. Rahvaliit soovib teada, kas tegemist oli Euroopa inimõiguste kohtu ametlik seisukohaga.

«Rahvaliit tahab teada, kas see ühepoolselt kirjutatud, tendentslik ja spekulatiivne kirjutis on Euroopa inimõiguste kohtu ametlik seisukoht, või on tegu Maruste soologa,» nentis Rahvaliidu esimees Villu Reiljan.

«Esimesel juhul on edaspidi välistatud erakondlike kandidaatide esitamine. Soolo puhul on aga huvitav, kuidas kohus suhtub sellesse, et idee poolest sõltumatu ja erapooletu kohtunik on hakanud ühe kandidaadi advokaadiks ja nädal enne valimisi räigelt Eesti sisepoliitikasse sekkunud,» sõnas Reiljan.

Rahvaliit pöördub kohtu poole esimesel võimalusel ja loodab saada kiire vastuse.

Rahvaliidu hinnangul heidab Maruste Rüütlile ette ka seda, et president on ennast positsioneerinud Rahvaliidu auesimehena.

Rahvaliidu pressiosakond teatas aga, et Arnold Rüütel oli Rahvaliidu auesimees enne presidendiks valimist ja peatas oma erakondliku kuuluvuse riigipeaks saades.

«Rait Maruste loogika järgi ei tohi ka Toomas Hendrik Ilvest Eesti presidendiks valida, sest ta on olnud Rahvaerakond Mõõdukate, praeguste sotsiaaldemokraatide esimees,» oli kirjas pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles