Ekslinnapea tegeles piraatlusega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telerikauplus.
Telerikauplus. Foto: SCANPIX

Kohus tunnistas Narva-Jõesuu volikogu liikme ja endise linnapea, ettevõtja Juri Andrejevi süüdi piraatluses ning mõistis ta neljaks kuuks vangi.

Kohtu arvates transleeris Andrejev oma klientidele ebaseaduslikult Vene kesksete telekanalite eeterversioone ning otsus tehti karistusseadustiku paragrahvi alusel, milles on öeldud, et teose avalik esitamine, demonstreerimine või transleerimine piraatkoopia vahendusel toob kaasa rahatrahvi või kuni aasta pikkuse vangistuse, kirjutab Põhjarannik.

Ettevõtjale määrati neli kuud vangistust, lisaks mõisteti talt Balti autorite ja leviliidu (BALL) hagi alusel välja 32 760 krooni ning mehel tuleb tasuda ka kohtukulud.

Kohtunik Minzatov märkis, et Andrejevil puudus transleerimiseks litsents ning ta rikkus teose esitaja, fonogrammitootja ja ringhäälinguorganisatsiooni õiguste kaitse rahvusvahelist konventsiooni. Andrejev peab tasuma ka kohtukulud.

Juri Andrejev end süüdi ei tunnista ning kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles