Kapo eksjuht asus Ida prefektina tööle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldis Alus
Aldis Alus Foto: Raigo Pajula

Alates tänasest juhib Ida prefektuuri Aldis Alus, kes varem töötas kaitsepolitsei juhina.

Politseipeadirektor Raivo Küüdi sõnul peab ta eriti tähtsaks, et Aldis Alus saab juba täna tööle asudes hakata moodustama oma meeskonda, eesmärgiga rakendada 1. jaanuarist hästi toimiv kolme ühendatavat asutust liitev prefektuur, teatas politseiamet.

Senini Ida prefekti kohuseid täitnud Margus Kotter naaseb politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna operatiivtalitust juhtima.

Seni töötas Aldis Alus sisejulgeoleku ühendasutuse loomise projektimeeskonnas personali ja sisekontrolli valdkonna nõunikuna.

Aldis Alus on 1991. aastast alates töötanud Kaitsepolitseiametis. Viimased viis aastat töötas Aldis Alus kaitsepolitsei peadirektorina ning enne seda peadirektori asetäitjana. Kaitsepolitseisse asumise eel on Aldis Alus töötanud ka kriminaalpolitsei inspektorina.

Aldis Alus on sündinud 10.novembril 1967. aastal. Ta on lõpetanud 2000. aastal Sisekaitseakadeemia politsei erialal ning 1989. aastal Tallinna Miilitsa Erikeskkooli.

Senise Ida prefektuuri juhi Aivar Otsalti mõistis kohus tänavu kokkuleppemenetluses süüdi omastamises. Ta tunnistati süüdi ka tulirelva ja helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning lõhkeseadeldise olulise osa ja tsiviilkäibes keelatud tulirelva olulise osa ebaseaduslikus käitlemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles