Noored õpivad laagris ajakirjanikeks

Jaanus Noormets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri algul korraldab Noorte Meediaklubi gümnaasiumiõpilastele laagri, kus koolilapsed õpivad lugusid kirjutama ning ajalehte kokku panema.

Tänavune laager peetakse 3.–5. novembrini Tartus Miina Härma gümnaasiumis ning praeguseks on juba kolmandik kohtadest täis. Kes õppuritega liituda tahab, peab külastama veebiaadressi meediaklubi.ee.

Saab proffidelt õppida

Laagri ühe korraldaja Tajo Oja sõnul peaks aga kirjapanemisega kiirustama: registreerida saab järgmise kolmapäevani.

Oja tunnistas, et meediaklubi korraldab laagri seepärast, et paljudes Eesti koolides pole korralikku meediaõpet. «Nii on õpilased sunnitud koolilehte tehes pidevalt jalgratast leiutama. Laagris on võimalus lehetegemist proffidelt õppida.»

Kahe-kolme päevaga loodetakse huvilistele teha selgeks ajakirjanduse põhitõed. «Alustuseks polegi rohkem vaja: lihtsalt väikest suunamist ja nõuandeid,» arvas Oja.

Lisaks Noorte Meediaklubi liikmetele hakkavad noori utsitama Eesti tuntud ajakirjanikud. Kes need täpselt on, selgub laagris. «Kuulsad külalised on alati olnud laagrite n-ö magustoidud ja seegi aasta pole mingisugune erand,» nentis korraldaja.

Kahel varasemal aastal meedialaagris käinud, praegu Tartu Ülikooli teisel kursusel riigiteadusi õppival Alo Aasmal jätkus laagri jaoks vaid häid sõnu. «Need, kel pole lehetegemisest aimugi, saavad siit põhiteadmisi; neile, kes on eelnevalt midagi teinud, on see eelkõige võimalus lävida teiste endasuguste friikidega,» muheles ta.

Konkurss tulekul

Tuleva aasta algul korraldab meediaklubi koos Eesti Ekspressiga ka järjekordse iga-aastase koolilehtede konkursi, mille peaauhind on kogu lehetoimetuse välisreis.

Noorte Meediaklubi, mille liikmeteks on paarkümmend enamjaolt praegust ja endist ajakirjandustudengit, on õpilastele korraldanud koolituslaagreid ja koolilehevõistlusi juba kümmekond aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles