SEB: kodulaenu taotletakse taas rohkem

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pank.
SEB pank. Foto: Toomas Huik

Käesoleva aasta esimese seitsme kuuga esitati SEB-le keskmiselt 700 kodulaenu taotlust kuus, juulis ja augustis oli taotlusi 10-15 protsenti rohkem.

«Seega võib taas täheldada suuremat huvi laenuvõtmise vastu,» ütles SEB eralaenude valdkonna äriarendusjuht Triin Messimas. «Eelneval aastal oli taotluste hulk muidugi kaks, varasematel aastatel kuni kolm korda suurem.»

Triin Messimase sõnul on laenutaotluste rahuldamise protsent kõrge. «Negatiivseid otsuseid tuleb suhteliselt vähe, hinnanguliselt alla 10 protsendi puhul juhtudest.»

«Samas on märgata, et kliendid jätavad positiivsed laenuotsused kasutamata, näiteks viivitades reaalse laenuvõtmisega või loobudes juba laenu taotlemise faasis,» nentis ta.

«Laenutaotlejate soovid on hästi läbikaalutud, kliendid on muutunud oluliselt teadlikumaks ja uurivad laenutingimuste ning võimaluste kohta detaile, mida varem nii oluliseks ei peetud - tagasimaksmise graafiku erinevad võimalused, intressi fikseerimine jne,» on Messimas täheldanud.

«Palju käiakse kliendihalduri juures nõustamisel ja tuntakse huvi erinevate kindlustuste vastu. Võrreldes varasemaga on tunduvalt kasvanud huvi laenukindlustuse vastu ning laenumaksete kindlustamise vastu töökaotuse või töövõimetuse kaitseks.»

«Kõik need muutused on panga seisukohalt väga positiivsed ja me näeksime heameelega, et uut eluaset vajavad pered pöörduksid julgemini laenuvõimalusi küsima,» lisas Messimas.

Sarnaselt taotluste arvuga on ka kodulaenude maht eelmise aastaga võrreldes SEBs ligikaudu kaks korda väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles