Pärnus tahavad valimisliidud võimu üle võtta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanem Toomas Kivimägi teatas, et kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Pärnu linnapeaks ja läheb valimistele valimisliidu eesotsas.
Pärnu maavanem Toomas Kivimägi teatas, et kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Pärnu linnapeaks ja läheb valimistele valimisliidu eesotsas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus kandideerib eelseisvatel kohalike omavalitsuste valimistel nelja erakonna nimekirja kõrval niisama palju valimisliite, mille eesmärk on senised linnajuhid võimult pühkida.

Linnapea Mart Viisitamm peab aga tõenäoliseks, et pärast valimisi jätkab Pärnus sama ehk Kesk- ja Reformierakonna koalitsioon, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Keskerakonna, Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kõrval on oma nimekirjaga Pärnus valimistele tulemas neli valimisliitu. Neist viimane, maavanema Toomas Kivimägi valimisliit registreeriti täna. Valimisliitude esindajad räägivad nagu ühest suust, et senistel võimulolijatel ei tohi lasta jätkata.

«Ühest küljest on suurendatud linna laenukoormust rohkem kui 300 miljoni krooni võrra selle nelja aasta jooksul, jõutud selle limiidi lähedale või seda isegi ületatud ning teiselt poolt on sel aastal terendamas ligi 70 miljoni kroonine eelarvedefitsiit, millega linnavalitusus praktiliselt ei tegele,» rääkis Kivimägi.

Pärnu keskerakondlasest linnapea Mart Viisitamm ei pea valimisliite konkurentideks, tema arvates ületab valimiskünnise vaid Kivimägi nimekiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles