Kohus vabastas isatapja Aleksei Paali vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Ove Maidla

Tartu maakohus vabastas oma isa, tuntud majandustegelase ja poliitiku Anatoli Paali tapnud Aleksei Paali enne tähtaega vanglast.

Kohus leidis, et Aleksei Paali (29) taotluse võib rahuldada, kuna mees on ära kandnud üle kahe kolmandiku talle määratud 10-aastasest vangistusest. Samuti on mees end vanglas rahuldavalt üleval pidanud.

Aleksei Paali vanglast vabastamist toetas ka Tartu vangla juhtkond ning sellele ei olnud vastu Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidberg.

Aleksei Paal vahistati 1999. aasta 29. juunil ning talle määratud karistus pidi lõppema 2009. aasta 29. juunil.

Kohus pani Aleksei Paalile kohustuse täita vabanedes karistusseadustikus sätestatud kontrollnõudeid, asuda tööle mitte hiljem kui ühe kuu möödumisel pärast vabanemist, mitte tarvitada alkoholi ega narkootikume ning mitte suhelda kriminaalkorras karistatud inimestega.

Aleksei Paal vabaneb Tartu vanglast kohtumääruse jõustumisel 10 päeva pärast.

Narva linnakohus mõistis Aleksei Paali AS-i Narva Elektrijaamad direktori Anatoli Paali (44) tapmises süüdi 2000. aasta 10. veebruaril ning saatis ta 10 aastaks vangi. Hiljem jättis sama otsuse muutmata ka Viru ringkonnakohus ning 2000. aasta augustis ei võtnud riigikohus noormehe kaebust arutusele.

Paali advokaadi arvates oleks tulnud noormees tema süü tõendamatuse tõttu õigeks mõista ning kriminaalasi saata täiendavale uurimisele.

Eeluurimisel mõrva tunnistanud Aleksei Paal eitas kohtus kategooriliselt isa tapmist ja kinnitas, et ei ole sellega absoluutselt seotud.

Keskkriminaalpolitsei süüdistuse järgi tappis Aleksei Paal oma isa Anatoli Paali 1999. aasta 27. juunil isa kodus tüli käigus, kui lõi talle mitu korda haamriga kuklasse.

Süüdistuse järgi imiteeris Aleksei Paal mõrva järel röövi ning paiskas toas laiali lauasahtlid ja laekad ning haaras lahkudes kaasa isa rahakoti ja mobiiltelefoni.

Uurimisversiooni järgi loopis Aleksei Paal kaasa haaratud asjad hiljem mööda Narvat laiali ning uputas tapariista Narva jõkke.

Enne vahistamist õppis Aleksei Paal Sillamäel ökonoomika ja juhtimise instituudis kolmandal kursusel majandusjuhtimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles