Valmis miniseriaal tsunamikatastroofist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader miniseriaalist «Tsunami, The Aftermath»
Kaader miniseriaalist «Tsunami, The Aftermath» Foto: Internet

USA HBO-l valmis koostöös Briti telegigandi BBC 2-ga miniseriaal 2004. aasta jõulude ajal Kagu-Aasias toimunud tsunamikatastroofist pealkirjaga «Tsunami, The Aftermath».

Tõsielulistel sündmustel põhinev teledraama põhineb ellujäänutega tehtud intervjuudel. Katastroofi näidatakse läbi Tai külaelanike, Briti turistide ja valitsusesindajate ning Austraalia abitöötaja silmade.

Miniseriaal uurib lisaks katastroofi toimumisele ka erinevatest kultuuridest pärinevate inimeste arusaamu ja isikliku elu kulgemist ning kannatanutele abikäe ulatamist.

Filmi astuvad üles mitmed tuntud staarid nagu Tim Roth tõde otsiva ajakirjanikuna, Toni Collett Austraalia abitöötajana, Sophie Okonedo ja Chiwetel Ejiofor Tai puhkamas olnud abielupaarina, kes otsivad tsunami ajal kadunud kuueaastast tütart.

Osatäitjate kinnitusel tekitas kurbadest inimsaatustest rääkiva materjali läbitöötamine stressi ja see muutis nende töö mõnevõrra raskeks.

Filmi käsikirja autoriks on tuntud Briti näitekirjanik Abi Morgan, kes enne kirjutama asumist sai Tai võimudelt loa intervjueerida pääsenuid ja ellujäänuid.

Filmi «Tsunami, The Aftermath» produtsendiks on Tai päritolu filmitegija Santa Pestonji. Film võeti linti Tais nii Phuketi kui ka Khao Laki kuurortides, mis mõlemad said 2004. aasta tsunamis kannatada.

2004. aasta jõulude ajal tabas Ida-Aasia piirkondi üheksapallise maavärina tagajärjel tsunami.

Ametlikel andmetel hukkus selle tagajärjel ligikaudu 226 000 inimest. Nendest 166 000 Indoneesias, 38 000 Sri Lankal, 16 000 Indias, 5300 Tais ning lisaks veel nendes piirkondades puhanud 5000 turisti. Kannatada sai kokku 13 riiki.

Üle 500 000 inimese sai vigastada ja ligi viis miljonit inimest jäi ilma peavarju, toidu ja veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles