Severstaltrans: Filatov ei tegele poliitikaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Severstaltrans Grupi tegevjuht ja osanik Andrei Filatov.
Severstaltrans Grupi tegevjuht ja osanik Andrei Filatov. Foto: Liis Treimann

Severstaltrans Grupp andis teada, et tegevdirektor Andrei Filatov ei tegele poliitika, vaid äriga ning hoidub igasugusest sekkumisest poliitilisse protsessi.

Avaldus on tingitud viimasel ajal massiteabevahendites ilmunud süüdistustest, milles öeldakse, et Andrei Filatov avaldas toetust dokumentaalfilmi «Eesti – ajaloo risttee» loojatele, teatas Severstaltrans Grupi pressiesindaja Anna Vostrukhova.

Eesti võib mängida ja mängibki keskset rolli kaupade transiitveos Balti riikides ning omab üleilmastumise tingimustes suurt konkurentsivõimelisuse potentsiaali, kirjutatakse avalduses.

Severstaltrans on praegu üks Eesti suurinvestoreid ja grupi esindaja sõnul loodetakse ettevõttes siiralt, et koos teiste investoritega antakse panus Eesti majanduse arengusse.

Kirjutises osundatakse, et viimaste aastate jooksul on Severstaltrans Grupp osutanud olulist toetust Eesti spordile, kultuurile, keskonna- ja sotsiaalprojektidele ning toetussummad ületavad kokku seitset miljonit Eesti krooni.

Tuntumate toetusesaajate hulgas loetletakse üles EOS Rally, Eesti Jalgrattaliit, BC Levadia, Põltsamaa Rahvaste Park.

Toetusi on jagunud ka lastekodudele ja laste tenniseturniirile Real Tennis, samuti toetatakse Eesti näitlejate õpinguid Oleg Tabakovi stuudios Moskvas.

Firma andis teada, et annetuste tegemisel ajaloolisse fondi «Monument», mille põhitegevuseks on sõjameeste haudade hooldamine, ei olnud Filatov seejuures dokumentaalfilmi «Eesti – ajaloo risttee» loomise innustajaks ega algatajaks.

Vostrukhova sõnul eraldas Andrei Filatov fondi põhikirjaliste eesmärkide täitmiseks, kuid ei kuulunud nimetatud fondi juhatusse ega selle hoolekandeorganitesse ega sekkunud mingil moel fondi tegevusse.

Annetades raha fondi põhikirjaliste ülesannete täitmiseks, juhindus Andrei Filatov sellest, et kaasaegses demokraatlikus ühiskonnas on tähtsal kohal lugupidav suhtumine Teises maailmasõjas võitluses fašismiga langenute mälestusse, kirjutatakse avalduses.

Andrei Filatov usub Vostrukhova sõnul, et fašismiohvrite mälestus ei tohiks muutuda poliitiliste spekulatsioonide teemaks. Muuhulgas puudutab see ka Tallinnas asuvat Pronkssõduri mälestusmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles