Geiklubi soovib Pikaro suhtes menetluse alustamist

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubi Angel
Klubi Angel Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Seoses riigikogu liikme Koit Pikaro sõnavõtuga sotsiaalministeeriumi väidetava homolembuse teemal, palub geiklubi Angel esitada ministeeriumil seksuaalse diskrimineerimise pärast politseile avaldus.

Tänane SL Õhtuleht avaldas Kanal 2 saatele tuginedes loo Pikarost, kes süüdistab sotsiaalministeeriumi kantslerit Maarja Mändmaad selles, et too on muutnud ministeeriumi homolembeseks paigaks.

«Mul ei ole homode vastu midagi - see on nende isiklik vaimne või tervislik probleem. Kui nad teevad seda omaette või elavad kokku, mind see ei häiri. Mind segab, et sellest tehakse selliseid demonstratsioonesinemisi,» märkis Pikaro.

Angel märgib oma pöördumises, et tänaseni ei ole leidnud tõestust, et homoseksuaalsus oleks vaimne või tervislik probleem, edastas klubi Angel tegevjuht Reimo Mets.

«Vihjed taolistele asjaoludele viitavad vägagi diskrimineerivale suhtumisele, millest riigikogu liige peab endale aru andma,» leiab klubi.

Angel peab diskrimineerivaks demokraatlikus ühiskonnas levivat haiglast tagakiusamist geide suhtes.

Klubi märgib, et ühes Euroopa Liidu liikmesriigis on taunitav, et seksuaalvähemusi kiusatakse nende orientatsiooni pärast taga.

«Inimestel on küll sõnaõigus põhiseadusega antud, kuid see ei tähenda seda, et see sõnavabadus võiks ületada piirid, millega ässitatakse ühiskond üles arvama homodest kui vaimselt või tervislikult mittenormaalsetest inimestest,» ütles Mets.

«Ei saa pidada normaalseks olukorda, kus inimene võtab avalikult sõna ja kutsub sisuliselt üles õhutama vaenu seksuaalvähemuste suhtes. Niisamuti ei ole kohane väita, et kõik, kes on homod, on vaimuhaiged või tervislikult mitte korras olevad isiksused,» lisas ta.

Geiklubi hinnangul peaks politsei algatama Pikaro suhtes menetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vaenu õhutamist ja soolist diskrimineerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles