Tallinna Jaani kirik läheb remonti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kirik.
Jaani kirik. Foto: Postimees.ee

139 aastat Tallinna Jaani kirikus tegutsenud kogudus peab 1. jaanuaril kirikus viimased jumalateenistused ning annab kiriku võtmed üle renoveerijatele.

Niguliste kirikusse koliv Tallinna Jaani kogudus loodab remonditud kirikusse tagasi tulla mai lõpuks, teatas koguduse peaõpetaja Jaan Tammsalu.

Kirikuga ajutise hüvastijätu kontsert-koraalipühal musitseerib üks inglise tipporganiste ja laulavad koguduse neli koori.

Kõnelevad koguduse endine peaõpetaja Toomas Paul ja praegune peaõpetaja Jaan Tammsalu. Kontsert-koraalipüha lõpus on kavas kirikurahvaga kiriku ees laulda ühine laul.

Seejärel annab koguduse esindaja ehitusfirma esindajale üle kiriku võtmed. Enam kui 15 miljonit krooni maksvat remonti aitavad kogudusel rahastada riik ja linn.

Samal ajal on kiriku peaorel restaureerimisel Saksamaal ja peaks jõudma peale kiriku siseremondi lõppu tagasi kirikusse.

Jaani kogudusse kuulub enam kui 12 000 liiget. Koguduse elu hakkab remondi ajal toimuma Niguliste ja Rootsi Mihkli kirikutes ja koguduse majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles