Ilves: loodame, et Iiri referendum jõustab Lissaboni leppe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi residents Kadriorus.
Presidendi residents Kadriorus. Foto: Toomas Huik

President Toomas Hendrik Ilves ja Itaalia välisminister Franco Frattini avaldasid


tänasel kohtumisel lootust, et Iiri kordusreferendum, mis toimub 2. oktoobril, annab


positiivse tulemuse ning Lissaboni leping jõustub.


«Euroopa Liit kui ühendus muutub sellest tugevamaks ja tema tegutsemine selgemaks,» vahendas presidendi kantselei pressiesindaja president Ilvese sõnu.

Kõneldes NATO uuest strateegilisest kontseptsioonist, rõhutas Eesti riigipea kollektiivkaitse kui alliansi põhiülesande tähtsust, täpsustades, et seejuures on oluline tagada alliansi võime ja valmisolek oma põhiülesannet täita.

Rääkides energiajulgeolekust, rõhutas Eesti riigipea, et nagu näitas talvine gaasikriis, on Euroopa energiajulgeoleku tagamiseks vajalik tarnijate mitmekesistamine, täiendavate energiaühenduste rajamine liikmesriikide vahel ja toimiva energiaturu loomine.

Euroopa Liidu kui terviku jaoks on olulised uued tarnijad ja tarnekanalid nii Kaspia regioonist kui ka Põhja-Aafrikast, ütles president Ilves, lisades, et seetõttu peame positiivseks Nabucco lepingu allkirjastamist juulis Ankaras ja arenguid uute gaasijuhtme rajamisel Põhja-Aafrikast.

Eesti riigipea ja Itaalia välisminister kinnitasid, et kahe riigi suhted on väga head ja probleemidest vabad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles