Eesti Televisioon saadab Brüsselisse Treufeldti asendama Katrin Vaga

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Vaga - "Terevisiooni" saatejuht
Katrin Vaga - "Terevisiooni" saatejuht Foto: Egert Kamenik

Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio uudistetoimetuste juhid valisid 4 kandidaadi hulgast ETV ja Eesti Raadio Brüsseli korrespondendiks Katrin Vaga.

Eesti Televisiooni uudistetoimetuse juht Andres Kuusk ütles, et Katrin Vaga on ambitsioonikas ajakirjanik, kes on tõestanud end mitme suure projekti puhul ja tal on arvestatav rahvusvaheline kogemus, teatas ETV.

Vaga on töötanud saadete «Pealtnägija» ja «Meie» toimetajana, juhtinud saateid «Tähelaev», «Teateid tegelikkusest» ja «Terevisioon» ning teinud kaastööd nii «Aktuaalsele kaamerale» kui saatele «Aeg luubis».

Rahvusvahelistest projektidest toob Kuusk esile Vaga koostööd Taani rahvusringhäälingu, BBC ja CNN’iga.

Eesti Raadio uudisetoimetuse juht Hanno Tomberg ütles, et Brüsseli korrespondendi ülesandeks on mitte ainult Euroopa Liidu, vaid kogu Euroopa temaatika kajastamine.

Katrin Vaga sõnul tähendab uus amet suurt võimalust, aga ka suurt vastutust.

«Indrek Treufeldt on teinud suurepärast tööd ja loodan, et tema kogemused on suureks abiks,» ütles Vaga.

«Kindlasti ei ole mul veel täielikku ettekujutust, mis mind Brüsselis ees ootab. Ent ajakirjanikuna olen valmis andma endast maksimumi, et kõik meie jaoks oluline, mis Brüsselis ja ka mujal Euroopas toimub, jõuaks operatiivselt ja objektiivselt Eesti televaatajani ja raadiokuulajani,» lisas Vaga.

ETV ja Eesti Raadio uudistetoimetused sõlmivad Katrin Vagaga lepingu kaheks aastaks ning tööd Brüsselis alustab ta maikuus.

Senine ETV Brüsseli korrespondent Indrek Treufeldt töötas selles ametis 4 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles