Advokatuuri liikmete arv läheneb seitsmesajale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Aivar Pilv.
Advokaat Aivar Pilv. Foto: Liis Treimann

Advokaadieksami on tänavu sooritanud kokku 48 isikut ning advokatuuri liikmete arv on tõusnud 686ni, edukate eksamite tulemusena on tänavu lisandunud 22 vandeadvokaati, 11 vandeadvokaadi vanemabi ning 15 vandeadvokaadi abi.

«Advokatuuris on 686 liiget ehk 13 liiget rohkem kui märtsis. Liikmetest 426 on vandeadvokaadid, 142 vandeadvokaadi vanemabid ning 101 abid; assotsieerunud liikmeid oli 17. Tegevuse on erinevatel põhjustel peatanud 112 liiget,» teatas advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg pressiteate vahendusel.

Advokaadiks soovija peab vastama advokatuuriseaduses sätestatud nõuetele. Tal peab olema juriidiline kõrgharidus, ta peab valdama kõnes ja kirjas eesti keelt, olema aus ja kõlbeline ning sooritama advokaadieksami. Advokaadiks soovija peab esitama ka advokaadibüroo pidaja nõusoleku advokatuuri liikmekandidaadi tööle võtmiseks.

Eesti Advokatuur on advokaatide kutseühendus, mille loomisest möödub tänavu 90 aastat. Advokatuuri esimees on vandeadvokaat Aivar Pilv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles