Haiglane ühiskond: varas rüüstas avariipaika teenindanud kiirabiautot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Babin käis vargil sihtasutuse Tartu Kiirabi hoovis, kust ta viis ühest operatiivautost minema erinevaid asju kokku 271 112 krooni väärtuses.
Dmitri Babin käis vargil sihtasutuse Tartu Kiirabi hoovis, kust ta viis ühest operatiivautost minema erinevaid asju kokku 271 112 krooni väärtuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Esmaspäeval jahmatas rahulikke kodanikke uudis, kuidas vargad tühjendasid öösel otse Tartu kiirabi õuel ühe operatiivauto, tekitades nii ligi 350 000-kroonise kahju. Mõni päev hiljem üritas varas kiirabiautost varustust näpata avariipaigalt - nii politsei kui päästeametnike silme all.


Kiirabi on teenus, mida võime ootamatult vajada me kõik. Üsna õõvastav on aga teadmine, et meie seas liiguvad ringi inimesed, kes üritavad enda abistajate tagant varastades rikkaks saada, vahendas Reporter.ee videolõik.



Neljapäeva õhtul sõitis kiirabibrigaad Tartu kesklinna avariipaigale. Samal ajal, kui meedikud abistasid õnnetusse sattunut, kasutas tundmatu kurikael võimalust vaikselt autosse lipsata. Suuremat pahandust ei jõudnud aga kurikael korda saata, kuna kiirabi autojuht märkas võõrast läbi esiklaasi.



Jooksuga lähenenud parameedik ajas vargale hirmu nahka ning see põgenes läbi avatud tagumise ukse. Autosse jäi laiali segi pööratud varustus.



«Kommenteerida seda juhtumit on ühtaegu raske ja väga kerge,» märkis Tartu kiirabi juhatuse esimees Ago Kõrgvee. «Kiirabi teenuse osutamine on läinud ülimalt komplitseerituks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles