USAs varastati kümmekond Andy Warholi teost

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol olevate Andy Warholi teoste leidmiseni viiva vihje andja saab vaevatasuks miljon dollarit.
Fotol olevate Andy Warholi teoste leidmiseni viiva vihje andja saab vaevatasuks miljon dollarit. Foto: AP / Scanpix

Kurjategijad viisid Los Angeleses ühe ärimehe eramust minema popkunstnik Andy Warholi loodud taieseid, mille koguväärtus ulatub miljonite dollariteni.


Politsei teatas eile, et kunstiteosed varastati ära 2. või 3. septembril ärimehe ja kunstikollektsionääri Richard L. Weismani kodust, vahendas

Los Angeles Times

.

Kadunud on kümme kuulsatest sportlastest 1970ndate lõpus loodud portreed. Piltidel on teiste hulgas kujutatud näiteks Chris Evertit, Pelet, Muhammed Alid ja O.J. Simpsonit. Varastati ka Warholi tehtud pilt Weismanist endast.

Kõnealused 11 pilti rippusid ärimehe söögitoa seintel. Nende kadumise avastas üks majapidajatest, kes teavitas vargusest kohe ka politseid.  

Teoste leidmiseni viiva vihje andja saab vaevatasuks miljon dollarit ehk 10,7 miljonit krooni.

Varastatud taieste täpset hinda ei teata, kuid nende praegune omanik üritas kollektsiooni müüa 2002. aastal, küsides selle eest 3 miljonit dollarit, vahendas SKY News.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles