Punane kukk nõudis öösel kahe inimese elu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Täna öösel Tartu- ja Ida-Virumaal puhkenud põlengutes kaotas elu kaks inimest.

Eile kell 23.09 teatati tulekahjust Tartumaal Sojamaa külas, teatas päästeamet. Päästemeeskondade sündmuskohale saabudes põles elumaja lahtise leegiga ning katus oli juba sisse langenud. Kustutustööde käigus leiti inimese söestunud surnukeha. Hoone hävis tules. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel. Lõuna-Eesti päästekeskuse teatel oli hukkunu vanem mees.

Kaks tundi hiljem, kelle 1.08 teatati tulekahjust Ida-Virumaal Püssis, kus ühes korterelamus põles korter. Kustutustööde käigus leiti teadvuseta meesterahvas, kes suri sündmuskohal. Naaberkorteritest evakueeriti neli naisterahvast ja üks laps. Hospitaliseerimist nad ei vajanud.

Ida-Eesti päästekeskuse teatel saadeti sündmuskohale neli päästeautot (sh üks paakauto) Kiviõli, Jõhvi ja Kohtla-Järve päästekomandodest, operatiivkorrapiaja ja kaks kiirabiautot.

Tulekahju likvideeriti kella 3.25. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Tartumaal on sel aastal tules hukkunud juba 8 inimest, kogu Eestis 41. Päästeteenistus juhib tähelepanu, et toa lakke paigaldatud suitsuandur teatab helisignaaliga tulekahjust varakult ja päästab sellega elu. Suitsuandur on eluhoonetes kohustuslik alates käesoleva aasta 1. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles