Savisaar: Keskerakond läheb parlamendis opositsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Lahkuva valitsuse majandusministri Edgar Savisaare ja kaitseministri Jürgen Ligi vahel puhkes tänasel valitsuse pressikonverentsil sõnelus, mille käigus esimene tunnistas, et ilmselt Keskerakonnaga siiski koalitsioonilepet alla ei kirjutata.

Savisaar väitis, et praegused reformierakondlaste, sotside, Isamaa ja Res Publica Liidu ning roheliste vahel peetavad koalitsiooniläbirääkimiste eelsed konsultatsioonid teenivad vaid üht eesmärki - hoida tulevaste partnerite ootused madalal.

«Need, kes räägivad, et midagi ei ole veel otsustatud, ajavad puru silma ja ma arvan, et selle kaudu Reform püüab distsiplineerida oma tulevasi partnereid, et nad jumala pärast liiga palju ei küsiks. Loomulikult on kõik otsustatud ja Keskerakond läheb parlamenti,» lausus ta.

Savisaar nentis sarkastiliselt, et tal on hea meel, et ka sõber Ligi teda seal ees ootamas on.

Ehkki Ligi protestis, et midagi pole veel kindlalt otsustatud, ütles Savisaar end olevat täna hommikul oma silmaga näinud Reformierakonna ministrite nimekirja, kus Ligi nime polevat kirjas olnud.

«Tegelikult on nii kohad jaotatud, portfellid paigutatud ja see, mida praegu puru silma ajamiseks inimestele räägitakse, on mäng,» avaldas Savisaar.

Ligi palus seda nimekirja sel juhul tutvustada ka Reformierakonna juhtidele, mille peale Savisaar imestades ütles, et nemad ju teavad seda.

Savisaar avaldas veel arvamust, et Keskerakond ei jää parlamenti kauaks, sest ajaloolisele statistikale tuginedes Reformierakonna koalitisoonid ühe partneriga üle kahe aasta niikuinii ei kesta.

Hetkel olevat aga Savisaare sõnul keskpartei minek parlamenti kindlamast kindlam, kus nende ülesandeks on Reformile meelde tuletada, et viimased oma valimislubadustest kinni peaks.

«Praegu neid kõnelusi keskiga peetakse ainult selleks, et distsiplineerida sotse ja Isamaaliitu, et nad jumala pärast liiga palju ei küsiks,» lisas ta.

Savisaare sõnul kohtub Keskerakond täna kahe erakonnaga, millest lubas ehk rääkida pärast kõnelusi.

Ka ei soovinud Keskerakonna juht spekuleerida, millist ametikohta ta parlamendis pidama hakkab, öeldes, et oma valijaid esindab ta niigi igal ametikohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles