Allergikud saavad kalli hinnaga ohutu lemmiklooma

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Üle maailma tegutsev firma nimega Lifestyle Pets pakub kauaoodatud lahendust neile kassi- ja koerasõpradele, kel on oma lemmikute vastu allergia.


Kui kass või koer paneb teid turtsuma ja sügelema, põhjustab köha ja hingamisraskusi ning teeb silmad punaseks, kuid ometi soovite üle kõige kodulooma pidada, siis on see firma mõelnud just teile.

Paraku peab geniaalse lahenduse eest välja käima üsna kopsaka summa - väidetavalt maailma esimese teaduslikult tõestatud hüpoallergeense kassi hind algab ligi 7000 dollarist ehk 75 000 kroonist.

Peamiseks kassiallergia põhjustajaks on Lifestyle Pets kodulehekülje andmetel rasunäärmetest eritatav glükoproteiin Fel d 1. Kõige rohkem leidub allergeeni kassi nahal ja süljes. See allergeen võib püsida õhus kuid ning on umbes 10 korda väiksem kui õietolm või tolmuosakesed.

Lifestyle Pets on keskendunud geneetilisele kõrvalekaldele (GD), mida kassidel loomulikult esineb ning mis neid mitte mingil moel ei kahjusta. Firma esimene hüpoallergeense kassi Allerca GD ristamisel Siiami kassiga saadi hüpoallergeenne Chakan GD.

Sama firma pakub ka hüpoallergeenset koera hinnaga 9000 dollarit ehk ligi 97 000 krooni ning spetsiaalset turvakoera hinnaga 85 000 - 120 000 dollarit ehk 914 000 - 1,3 miljonit krooni.

Neile, kes tahavad aga lihtsalt eristuda ja oma suursuguse lemmikloomaga silma paista, pakub Lifestyle Pets minileopardi välimusega kassi - Asherat. Ka seda kassi on võimalik tellida hüpoallergeensena. Ashera hind algab 22 000 dollarist ehk 237 000 kroonist.

Ashera kasvab umbes 12-kiloseks ning on saadud kolme erineva kaslase ristamisel, kellest üks on tavaline kodune kass.

Tellitud kassi saab firmast otse koju kätte 12 nädala vanusena, vaktsineerituna ja koos mikrokiibiga. Kassile antakse 30-päevane prooviaeg ning tervelt aasta aega kehtib garantii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles