Bushi kingadega loopinud iraaklane pääses vanglast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muntazer al-Zaidi.
Muntazer al-Zaidi. Foto: Reuters / Scanpix

Mullu detsembris Ühendriikide ekspresidenti George W. Bushi kingadega loopinud ja koeraks sõimanud Iraagi ajakirjanik pääses vanglast.


«Ta lahkus paari minuti eest vanglast ja on teel Baghdadiya televisiooni,» ütles skandaalse teleajakirjaniku Muntazer al-Zaidi vend Uday al-Zaidi Reutersile.

Märtsis mõistis kohus al-Zaidile kallaletungi eest kolmeaastase vanglakaristuse, kuid hiljem vähendati seda aastale. Iraagi seaduste kohaselt vabanevad aastast karistust kandvad isikud hea käitumise korral vanglast aga juba varem.

Al-Zaidit tulid vangla ette tervitama mitmed Iraagi parlamendisaadikud ja toetajad.

Baghdadiya telekanali ajakirjanik al-Zaidi tõusis maailma avalikkuse huviorbiiti 14. detsembril, kui ta loopis ebapopulaarset endist USA presidenti pressikonverentsil oma kingadega, pälvides sellega kogu araabia maailma kangelase tiitli.

Lisaks sellele kujunes kingaloopimine võimuesindajate pihta ääretult populaarseks tegevuseks. Araabiamaades ja enamikus Aasia riikides peetakse kingaga viskamist tõsiseks solvanguks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles