Uus perekeskus kutsub titasid ujuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna sünnitusmaja perekeskuse avapäev
Pelgulinna sünnitusmaja perekeskuse avapäev Foto: Liis Treimann

Täna pärast keskpäeva lauldi Tallinnas hing sisse Pelgulinna sünnitusmaja külge ehitatud uhiuuele perekeskusele.


«On ju ilus, no on ju!» kostub majas ringi uudistavate haiglatöötajate endi suust. Põhjust rõõmustamiseks ka jagub, sest kunagise räämas köögibloki asemel tervitavad lapseootel ja väikelastega peresid nüüd värskelt beebisinised seinad, kollased päikesesõõrid ja värvitriibud põrandal.

Lääne-Tallinna Keskhaigla juht Boris Kirt ütles keskust avades, et kuigi maja ei jõudnud valmis 1. septembriks, on sisuliselt siiski tegu kooliga - perekooliga.

Kuna Pelgulinnas juba kümne aasta eest käivitunud perekool on aastatega järjest populaarsemaks muutunud, ei suutnud vanad ruumid kõiki soovijaid enam ära mahutada ning nõnda oli uut osakonda väga vaja.

Perekeskuse juhataja Meelike Reimeri nägu särab avamispäeval kõigist enam. «See on üks eriti vahva päev,» kinnitab ta rõhuga sõnal «eriti», ning lubab, et kõik head asjad lähevad võimsalt edasi.

Oma tööd jätkavad perekool, isade kool, rasedate võimlemistunnid, rasedate joogakursus ja loengud rinnapiimast, sünnitusest, sünnitusvaludest ja peresuhetest. Uue asjana on lisandunud veemõnud, sest keskusel on nüüdsest olemas spetsiaalne osoonibassein.

Avamispäeval oli esialgu küll kuivas basseinis kohad sisse võtnud trobikond emasid koos oma pisikeste põnnidega, et beebivõimlemise näidistunniga bassein korralikult sisse õnnistada. Edaspidi saavad lapseootel emad juba veega täidetud basseinis vesivõimlemist ja veealust massaaži nautida ning imikud esimesi ujumistarkusi omandada.

«Perekeskuse valmimine on nagu ühe suure ja ammuse unistuse täitumine,» ütleb Meelike Reimer ning kutsub kõiki titasid vanni ujuma. «Meie siin tahame väga oma tööd teha ja seetõttu on kõik pered väga-väga oodatud,» lubab vastse keskuse juhataja.

Perekeskus valmis Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi eestvõttel ja annetajate ning linnavalitsuse toel. Avapäeva rahvasummast ei puudunud ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja kultuuriminister ning sünnitusmaja toetusfondi patroon Laine Jänes. Presidendiproua Evelin Ilvesel kohal viibida ei õnnestunud, küll aga hakkab perekeskuse seina ehtima tema tütre Kadri Keiu joonistatud värviline vikerkaarepilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles