Briti konservatiivid liiguvad valimisvõidu suunas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown.
Gordon Brown. Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias hiljuti tehtud arvamusküsitluse kohaselt ületab opositsiooniliste konservatiivide populaarsus valitsevate leiboristide toetuse koguni 14 protsendiga.


Konservatiivide ehk tooride toetus on 41 protsenti, võrreldes juuli keskel korraldatud uuringuga on populaarsus tõusnud kolme protsendi võrra. Leiboriste toetab 27 ja liberaale 18 protsenti küsitluses osalenutest, vahendas Reuters.

Pika edumaaga juhtiv konservatiivide liider David Cameron on seega kõige tõenäolisem peaministrikandidaat ülimalt ebapopulaarseks muutunud leiboristist peaministri Gordon Browni asemel.

Leiboristid said hävingu osaliseks nii kohalikel kui ka Euroopa Parlamendi valimistel ning mitmed ministrid teatasid seejärel tagasiastumisest.

Järgmised üldvalimised peavad toimuma enne 2010. aasta juunit. Cameroni juhitud tooride võit teeks lõpu tosin aastat riiki juhtinud leiboristide võimule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles