Murdoch: ajalehtede paberväljaanded kaovad 20-30 aasta jooksul

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rupert Murdoch koos abikaasa Wendi Dengiga tennisevõistlusel.
Rupert Murdoch koos abikaasa Wendi Dengiga tennisevõistlusel. Foto: Reuters / Scanpix

Meediamogul Rupert Murdochi ennustuse järgi surevad ajalehtede paberväljaanded lähima 20-30 aasta jooksul välja


The Wall Street Journali (WSJ) omaniku sõnul hakkavad inimesed ajalehti lugema üha enam mobiiltelefonidest, tuues näiteks Blackberry ja iPhone'i, vahendas

AFP

.

Ma näen kindlasti ära päeva, kui üha rohkem inimesi maksab oma kaasaskantavast elektroonikseadmest loetava ajalehe eest ega osta lõhutud puust valmistatud lehte, rääkis ta Goldman Sachs Communacopia konverentsil New Yorgis.

«Minu arvates juhtub kindlasti nii. See võib võtta aega 20 aastat, enne kui need vahetavad ajalehe täiesti välja. Aga võib ka minna 30 aastat.»

Murdoch rääkis konverentsil, et kahe-kolme kuu pärast hakkavad Blackberryt kasutavad inimesed maksma The Wall Street Journali lugemise eest kaks dollarit nädalas. Sama palju hakkavad maksma ka iPhone'i omanikud.

Ajalehe tellijad saavad WTJ uudiseid lugeda ühe dollari eest nädalas.

Meediamoguli sõnul on WSJ tasulisel internetiversioonil juba praegu üle miljoni lugeja.

Murdoch on varem teatanud, et kavatseb järgmisel aastal muuta tasuliseks kõigi talle kuuluva News Corporation ajalehtede netiversioonid.

Lisaks WSJ-le annab News Corporation USA-s välja New York Posti. Suurbritannias on korporatsiooni lehtedeks Times, Sunday Times, Sun ja News of the World.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles