Savisaar kohtub väliskomisjoniga alles pärast valimisi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar võttis vastu riigikogu väliskomisjoni kutse kokkusaamiseks, et kuulata ülevaadet linnapea hiljutisest Moskva visiidist, kuid tegi ettepaneku kohtuda alles pärast valimisi.

«Seda väga lihtsal põhjuse. Olen veendunud, et kui ma praegu sinna läheksin ja teie (ajakirjanikud - toim) koos minuga, siis saaksime hulgaliselt süüdistusi, kuidas me kasutame tähtsat riigikogu ära parteipoliitilistel eesmärkidel enne valimis ja tõmbame riigikogu poliitikud kaasa kampaaniasse. See ei oleks hea,» vahendab ERR uudised Tallinna linnapea Edgar Savisaare selgitust tänasel pressikonverentsil.

Tallinna linnapea kinnitusel on ta alati riigikogu komisjonidega hea meelega kokku saanud.

«On hea tava, et kui sedalaadi visiitidel on toimunud huvitavaid kohtumisi, kutsume inimese külalisena väliskomisjoni istungile, kus palume anda omapoolse ülevaate kohtumiste sisust ning seejärel esitatakse ka küsimusi,» selgitas väliskomisjoni esimees Sven Mikser esmaspäeval Postimees.ee'le.Tema sõnul huvitavad komisjoni just kohtumised riigiduuma esimehe Boriss Grõzlovi ja riigiduuma väliskomisjoni esimehe Konstantin Kossatšoviga.

Mikser nentis, et küsimuste voorus ei saa välistada ka ajaloo ümberkirjutamise teema puudutamist, mille käsitlemise või mittekäsitlemise üle Savisaare visiidi ajal, valitseb teatav segadus.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles