Vana hea bigbändimuusika vallutas kunstimuuseumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba mitmeid aastaid on Jazzkaarel heaks tavaks pühendada üks festivalipäev Eesti muusikute kontsertidele Tallinna erinevais kunstiga seotud kohtades. Nii ka nüüd. Jazzkaare «Kunstide laupäeva» juhatas Kumus sisse Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli õpilastest koosnenud bigbändi kontsert.

Kontsert kujunes meeleolukaks hoolimata sellest, et esialgu Kumu hoovi plaanitud sündmus tuli vihma tõttu küütida sisetingimustesse, kunstimuuseumi fuajeesse.

Kunstimuuseumisse kogunenud said ühe tunni jooksul kuulata nii bluusi kui funki, klassikalisi džässistandardeid, Arne Oidi loomingut ja ka üht rahvalaulutöötlust. Vokaaliga täiendasid orkestrit Anna Põldvee ja Reelika Rannik.

Vaimne liider

Arranžeeringud oli lugudele teinud Siim Aimla, kes ei ole teatavasti mitte ainult Otsa-kooli populaarsemaid pedagooge ja bigbändile nii füüsiline kui vaimne liider, vaid ka hõivatud saksofonist, kel sellegi aasta Jazzkaarel esinemisi süle ja seljaga.

Laupäevane kontsert oli üks paljude tänavu aprillis Jazzikuu projekti raames Eesti koolides toimuvate kontsertide sarjast.

Popp värk

Otsa-kooli bigbändi kuulub terve plejaad noori andekaid muusikuid. Tundub, et päris mitmetele neist võiks olla jõukohane ka edukas soolokarjäär. Orkestri sõnum oli lihtne: bigbändimuusika ei ole mingi aegunud nähtus, vaid üks popp ja noortepärane värk, mis väärib seda, et sellega ikka ja jälle tegeldaks.

Kujutava kunstiga oli helikunstil seekord ka otsene seos, sest vahetult enne bigbändi ülesastumist autasustati Jazzikuu plakatikonkursi võitjaid. Tunnustust leidsid nii silmapaistvamate tööde autorid kui ka kunstiõpetajad, kes on innustanud oma õpilasi konkursil osalema. Võitjaks osutunud Reili Nõupuu pälvis žürii hinnangul esikoha, kuid häid töid laekus veel ridamisi. Jazzikuu kelmikas logo – naeratava kassi kuju – kuulub nüüdsest Jazzkaare sümboolikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles