Enno Tammest saab Põhja-Tallinna vanem

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsus kavatseb Pirita linnaosavanema Enno Tamme nimetada peatselt uueks Põhja-Tallinna vanemaks. Ta juhtis Põhja-Tallinna linnaosa ka aastatel 2001–2004.

Tamm (47) ütles eile Postimehele, et lõplikult otsustab tema ülemineku Põhja-Tallinna vanemaks homme kogunev Keskerakonna Tallinna nõukogu, kuid tunnistas, et on kohavahetusega päri.



«Eks ma natuke raske südamega seda teen, kuid olen Põhja-Tallinnas sündinud ja kasvanud ning seal oma elu esimesed 25 aastat elanud,» rääkis ta. «Olen kolm aastat olnud Põhja-Tallinna vanem ja sealne probleemide hulk on palju mitmekesisem kui Pirital, see on huvitav väljakutse.»



Tamm märkis, et Pirital on 13 000 elanikku ja Põhja-Tallinnas 55 000 elanikku. «Loomulikult on Põhja-Tallinn tükk maad raskem linnaosa kui Pirita,» lisas ta.



Kelle Keskerakond tema asemel Piritat juhtima paneb, ei osanud Enno Tamm eile öelda. Keskerakonna Tallinna nõukokku kuuluv Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut avaldas lootust, et homme on nõukogus arutamisel juba ka uue Pirita vanema nimi.



Tallinna linnapealt Edgar Savisaarelt ei õnnestunud Enno Tamme kohavahetuse ja uue võimaliku Pirita vanema teemal eile kommentaari saada. Küll aga saatis Savisaar juba üleeile Pirita halduskogule kirja Enno Tamme ametist vabastamisest ning Põhja-Tallinna halduskogule kirja uue linnaosavanema ametisse nimetamisest.



Põhja-Tallinna vanema koht jäi lahtiseks pärast seda, kui riigikokku valitud Vilja Savisaar läks tööle parlamenti.



Enno Tamm sai Pirita linnaosa vanemaks 2005. aasta aprillis. 2001. aasta jaanuarist kuni 2004. aasta novembrini oli ta Põhja-Tallinna vanem. Aastatel 1997–2000 töötas Tamm Pirita linnaosavanema asetäitjana. Tamm on töötanud ka Järve bussipargi juhina. Ta on abielus ning nelja lapse isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles