Bänd trükkis plaati kaablirullil

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Pärn (vasakult), Siim Randveer ja Ann Ideon valmistuvad turule paiskama heliplaati «Lahkuvad lennud», mille ümbris valmib nende endi kätes.
Jaan Pärn (vasakult), Siim Randveer ja Ann Ideon valmistuvad turule paiskama heliplaati «Lahkuvad lennud», mille ümbris valmib nende endi kätes. Foto: Lauri Kulpsoo

Ivar Põllu astus hoogsalt saali ja lülitas projektori Russ ketrama kaheksamillimeetrist filmilinti. Huvilised asusid vaatama tummfilmi, kuid kohemaid toppas lint.

Just sel hetkel pihustas Genialistide Klubi õues vokalist ja ansamblijuht Jaan Pärn sinist värvi trafaretile, millest tekkis papitükkidele lennuki siluett ja sõnad «lahkuvad lennud». Töölauaks oli õue vedelema jäetud jämeda kaabli rull.

Nendelesamadele pappidele punase värviga sõnade «jaan pärn ja pahad seemned» pihustaja jäi nägemata, sest tuli vaadata, kuidas filminäitamine saalis edasi läheb.

Tõrkuv Russ

Ei läinud kuigi sujuvalt. Sest iga paari minuti järel. Tekkis projektoris Russ mingi tõrge. Nii et Ivar Põllu oli sunnitud tegema filminäitamises pausi. Ja iga kord hakkas siis käima tema. Kõrval Melodija heliplaat Ivo Linna lauludega.

Kui aga stuudios Genfilm valminud «Allegooria. Märgid ja sümbolid», mida esimest korda näidati festivali «Muusikafestivali päevad» avamisel 1992 Pärnus, lippas läbi aparaadi sujuvalt, mängis ekraani kõrval kitarri Vilho Meier.

Tummfilmist jäid ilma ansambli Jaan Pärn Ja Pahad Seemned siniste ja punaste näppudega lauljad ja pillimehed (kaks neist doktorid ja kaks magistrid). Nad olid endiselt õues ametis oma esimese heliplaadi «Lahkuvad lennud» ümbrise trükkimisega.

Bändi bassimees Mait Metspalu valmistus klubi administraatori toas CD-de trükkimiseks. Esimese lükkas masin pilust välja siis, kui laval alustas laulmist Mari Pokinen koos oma lüüriliste sõprade Margus Vaheri, Martin Mati ja Merje Porsiga. Saal oli külituskottidel lebotavaid kuulajaid täis.

1. mai õhtuni

Niimoodi siis üritabki Genialistide Klubi elu sisse puhuda levimuusikapäevadele, mis tegid Tartu veerand sajandit tagasi kuulsaks kogu Eesti ja ka naabermaade roki- ja popisõprade hulgas.

Seekord on sihikule võetud alternatiivsema muusika huviline publik.

Bänd Jaan Pärna juhtimisel tutvustas oma uut plaati eilsel kontserdil. Tänasele õhtule on oma õla alla pannud Soome Instituut. Kuulamist, vaatamist ja tantsimist jätkub Lutsu teatrimajas tegutsevas Genialistide Klubis 1. mai õhtuni.

Film, muusika, tants

• Levimuusikapäevade avapäev 25. aprillil Lutsu teatrimajas oli kolmeosaline, samasugused on ka kõik järgnevad päevad: film, kontsert ja tants plaadimuusika saatel.

• Täna: Mika Kaurismäki dokfilm «Moro no Brasil» (kl 18), Eesti ja Soome eurolaulud (kl 20, sissepääs prii), tantsupidu sarjast «Akadeemikute valik» ning Viihdeimpe-riumin Rock-Trio (kl 22).

• 28. aprillil: Shakespeare´i «Lõpp hea, kõik hea» T-Teatri esituses (kl 16), tartumentaalpsühho levikino ja Buda Pest (kl 18), Jaan Pehk ja Aapo Ilves (kl 20), «Akadeemikute valik» (kl 22).

• 29. aprillil: Sensatsiooniline Kevadbänd (kl 18), «Akadeemikute valik» ja Buss Nr 5 (kl 22).

• 30. aprillil: Martti Savi film «Tänu võti» ja Kasemahlake (kl 18), «Akadeemikute valik» ja Kriminaalne Elevant (kl 22).

• 1. mail: Jaan-Jürgen Klausi filmid Erkki Hüvast ja Erkki Hüva (kl 18), lõppkontserdil Tõnis Mägi, Oleg Pissarenko ja Ahto Abner (kl 21).

• Pääsmed 25–75 krooni.

Allikas: www.genklubi.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles