Kuninglikud vestlused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringo Starr, kuninglik korrespondent
Ringo Starr, kuninglik korrespondent Foto: Postimees.ee

Nagu kogu Inglismaal, nii vaadatakse ka Buckinghami palees õhtuse teejoomise kõrvale populaarset telesaadet «Tantsud tähtedega». Ühendatud Kuningriik rappus justkui maavärina ajal, kui Heather Mills riskantset tantsusammu üritades pikali prantsatas. Toweri kell hakkas lööma, Londoni koerad pistsid ulguma, lossi söögisaali laest pudenes krohvi ning tugitoolis tukkuv prints Philip tegi mürtsu peale korraks silmad ning pomises läbi une:

«Olen sinuga absoluutselt nõus, kallis!»

Vaadates, kuidas sir Pauli eksnaine parketil puujala kriuksudes poognaid veab, imestas kuninganna:

«Kas teile ei tundu kummaline, armas Ringo, et kõik mahajäetud naised lähevad tantsusaatesse?»

«Sugugi mitte, teie kõrgeausus! See on ülemaailmne trend,» vastasin mina. « Mahajäetud naised otsivad uusi väljakutseid ning arvavad, et nähes endist abikaasat telekas kitse kombel kargamas, saavad mehed lõpuks ometi aru, kui toredast naisest nad ilma jäid.»

«Kas tõesti?» vangutas kuninganna pead. «Sel juhul ma loodan südamest, et Paul McCartney seda tobedat saadet ei vaata!»

Minu käest on sageli küsitud, millest me Elizabeth IIga omavahel olles vestleme. Alljärgnevalt väike ülevaade valitseja mõnedest kõige vaimukamatest iseloomustustest kuulsatele kaasmaalastele.

Mida Elizabeth II Mick Jaggeri kohta rääkis

Sageli on meil jututeemaks ansambli The Rolling Stones laulja Mick Jagger. Elizabethi jutu järgi on tegemist paadunud seelikuküti ja alkohoolikuga. Alati, kui rollingud bändiproovi teevad, siis Jagger ja kitarrist Keith Richards istuvad ja joovad ning Ron Wood ja Charlie Watts näevad seda kõike pealt.

Mida Elizabeth II rääkis Winston Churchilli kohta

Churchill olnud kõva joodik ja suitsumees, kes lakkunud vahetpidamata viskit, tõmmanud haisvaid sigareid ja ajanud lolli juttu. Kui ta just purjus ei olnud, tegi Churchill lõunauinakut või vedeles pohmellis peaga vannis, dikteerides sekretärile oma memuaare. Kuningas George VI kaevelnud sõja ajal lakkamatult, miks just teda nuheldi niisuguse peaministriga, samal ajal kui sakslaste riigikantsler on karsklane, taimetoitlane ja muidu eeskujulike elukommetega mees. «Tore oleks härra Hitleriga koos töötada,» öelnud George VI ikka, kui Churchillil jälle joomatuur peale tuli.

Mida Elizabeth II Margaret Thatcherist rääkis

Ega Margaret Thatchergi end ülemäära töötegemisega vaevanud. Kui juhtus hommikul sisse magama, siis helistas valitsusse ja teatas, et kabineti istung jääb täna ära. Mis Elizabethile erilist meelehärmi valmistas, oli see, et välisriikide riigipead tõid Thatcherile kogu aeg tasuta nänni, lõhnu ja kosmeetikat ja Thatcher oli kuningannale ka kogu aeg kinkinud igasugu asju, et hästi läbi saada. Ja Elizabeth pidi siis talle vastukingitusi poest ostma, sest Inglise kuningannale ei kingitud mingit nänni kunagi.

Thatcheril olevat olnud veel niisugune komme, et kui saabus kutse kuhugi tippkohtumisele või riigivisiidile, siis ta rabas selle kohe endale. Kuninganna olevat Thatcherile öelnud, et lasku ometi teistel ministritel ka tasuta reisida, aga Thatcher napsas kõik paremad palad omale. Stiilis, et üks kord elame, tuleb kõik võimalused ära kasutada.

Vanemas eas hakanud Thatcherile meeldima noored poisid, siis löönud raudne leedi kõvasti külge tollasele Eesti peaministrile, lapseohtu Mart Laarile.

Mida Elizabeth II rääkis Elton Johni kohta

Elizabeth II räägib tuntud laulja ja helilooja Elton Johni kohta üheselt, et Elton on homo, kellele meeldivad jalgpallurid, kes ostis endale terve Watfordi jalgpallimeeskonna, kuna talle meeldis nende kesktormaja. Ja sel põhjusel, et Elton on homo, ei julge paljud mehed tema kontsertidel käia, kuna siis hakatakse ka neid homodeks pidama. Elton John olevat ka see, kes hoidvat kuningannat kursis homode maailmas toimuvaga, ta tiirutab alailma homode maailmas ja räägib Elizabethile üht koma teist. Üle kõige tahtvat Elton Eurovisioonile minna, mis olevat homode jaoks nagu mingi kokkusaamise koht, kus siis vahetatakse tutvusi ja tehakse ei tea mida. Ja kui siis ühel aastal teda Eurovisioonile ei lubatud, pidi Elton peaaegu nutma puhkema. Kui kuninganna homodest räägib, siis ta alati raputab õlgu kõhedusevärinatega. Aga samas kui on võimalik, läheb ta alati homomeestega tantsima, kuna homomeestelt saab huvitavat infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles