Moskvasse püstitati Sherlock Holmesi ausammas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Vassili Livanov, kes kehastas Nõukogude Liidus valminud teleseriaalis Sherlock Holmesi, oli ka Holmesi kuju rajamise üks algatajatest
Näitleja Vassili Livanov, kes kehastas Nõukogude Liidus valminud teleseriaalis Sherlock Holmesi, oli ka Holmesi kuju rajamise üks algatajatest Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskvasse püstitati legendaarse raamatukangelase, Briti detektiivi Sherlock Holmesi ausammas.

Ausammas kerkis Moskva jõe äärde Suurbritannia saatkonna lähedale. Holmes seisab seal, kuulus piip käes koos oma lahutamatu kaaslase dr. Watsoniga, kirjutab BBC.

Kirjanik Arthur Conan Doyle`i Holmesi-lood olid venekeelsete tõlgete kaudu endises Nõukogude Liidus ja  on ka praegusel Venemaal väga populaarsed.

Aastatel 1979 - 1986 valmis Venemaal ka Sherlock Holmesi seiklustest kõnelev seriaal, milles mängis peaosa Vassili Livanov. Ta sai oma Holmesi rolli eest kõrge Briti impeeriumi ordeni ja tema osatäitmist peetakse üheks maailma parimaks.

Lisaks oli Livanov Moskvasse Holmesi kuju rajamise üks algatajatest.

Monumendi rajamise eest vastustas mittetulundusorganisatsioon «Culture Dialogue/ One World», mis kavatseb Moskvasse rajada veel Väikese Printsi ja Don Quijote ning Peterburi kolme musketäri ausambad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles