Ringhäälingunõukogu lahendab patiseisu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan
Villu Reiljan Foto: Peeter Langovits

Täna koguneb äsja ametisse saanud rahvusringhäälingu nõukogu, et üritada teisel katsel valida endi seast esimees ja anda lõpuks hoog sisse Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio ühinemisele.

Läinud neljapäeval jäi nõukogu juht valimata, sest kaks esindatud kandidaati – pankur Rain Tamm ja Tele 2 kommertsdirektor Andres Jõesaar – kogusid võrdse arvu hääli.

Postimehe andmetel võisid võimuliitu kuuluvad nõukogu liikmed toetada Tamme kandidatuuri, keda seostatakse Reformierakonnaga.

Juht olemas?

Kuigi nõukogu kuulutas välja konkursi rahvusringhäälingu tegevjuhi kohale, on saanud pea avalikuks saladuseks, et uue meediaorganisatsiooni etteotsa asub praegune Eesti Raadio juht Margus Allikmaa, kes on samuti reformierakondliku taustaga.

Läinud teisipäeval käis riigikogu kõnepuldis Rahvaliidu endine esimees Villu Reiljan, et juhtida tähelepanu poliitilistele mängudele.

Reiljan kritiseerib

«Mulle on selgelt öeldud, et uue, ühinenud ringhäälingu juht on koalitsioonil juba välja valitud ning asi tuleks kiiresti ära vormistada ja Allikmaale volitused kätte anda. Sest ei saa olla mitut arvamust, saab olla Reformierakonna arvamus ja vale arvamus,» teatas Reiljan.

Rahvusringhäälingu nõukogu liikmeks nimetatud opositsioonipoliitik lubas jälgida, kuidas «seda slämmi» mängima hakatakse.

Kui vahepealsed läbirääkimised pole tulemusi andnud, võib nõukogu minna ka seda teed, et selgitab oma esimehe liisuviskamise teel. Uus rahvusringhääling peab seaduse järgi alustama tööd juba 1. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles